Zapečená pohanka
Kombinace nutričně bohaté pohanky, čerstvé zeleniny a roztaveného sýra nabízí dokonalou souhru chutí. Tento snadno připravitelný recept je ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři, který zasytí celou rodinu. Navíc je vhodný pro vegetariány a skvěle se hodí i do zdravého jídelníčku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 019 kJ / 3 112 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 148,09 g |
| Tuky | 87,69 g |
| Vláknina | 69,80 g |
| Cholesterol | 1,20 g |
| Sodík | 2,69 g |
| Sůl | 6,84 g |
| Sacharidy | 401,47 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečená pohanka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/32BM
Moje poznámka
Zapečená pohanka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/32BM
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 21 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 5 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 7 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 9 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 10 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 10 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 11 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 11 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 11 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 11 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 12 hodinami
Tématické fráze:
recepty z pohanky,
pokrmy z pohanky,
skvělé recepty z pohanky,
pohanka recepty,
zdravé recepty z pohanky,
recepty pohanka,
zapečená pohanka se sýrem,
jídla z pohanky,
pohanka,
pohanka varení,
recept pohanka,
jak vypadá pohanka,
zapečená pohanka se zelím,
recepty na jídla z pohanky,
zapečená pohanka s jablky,
pohanka recept,
pohanka se zelím,
jak se vaří pohanka,
recept z pohanky,
pokrmy z pohanky recepty
Suroviny:
pohanka,
vejce,
sýr hermelín,
zelenina,
bujón zeleninový,
česnek,
tuk,
strouhanka
Komentáře (18)
ta kouřící porce, to je teda mazec
Moje hesla zdravé výživy zní (a všichni je známe):
"Jez do polosyta, pij do polopita, vyjdou ti naplno léta."
"Snídani sněz sám, o oběd se rozděl s přítelem a večeři dej nepříteli."
Ovšem za recept moc děkuji,
Přípravu jsem trochu upravila podle aktuálního stavu zásob. Použila jsem mraženou zeleninovou směs s názvem "Americká" (obsahuje brokolici, hrášek, kukuřičná zrna, malé kukuřičné klásky ad.), která je již ochucená nějakým kořeněným máslem - jen jsem ji zmrzlou promíchala s namočenou pohankou, ochutila česnekem, solí a zeleninovou Zdravitou (něco jako Podravka, ale ze "zdravé výživy"). Zapékala jsem 15 minut a teprve potom zalila vejci, aby se směs spojila. Celý povrch jsem pokladla plátky eidamu a poté půl na půl hermelínem a nivou.
Takže moc děkuji za inspirativní recept a na oplátku posílám bod a foto.