Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 342 kJ / 3 189 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 230,05 g |
Tuky | 163,25 g |
Vláknina | 50,92 g |
Cholesterol | 720 mg |
Sodík | 7,09 g |
Sůl | 17,20 g |
Sacharidy | 172,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky (~4cm), dáme do misky a promísíme se škrobem - maso pak nepustí šťávu a bude krásně křehké, jinak je jak smrkové špalíky! :-).
Krok 2: Špek nakrájíme na drobné kousky a dáme na olej do širokého kastrolu s nepřilnnavou úpravou vysmažit.
Krok 3: Vložíme maso, dáme hořák naplno a smažíme, dokud nezačnou kraje zlátnout, tj. ~ 10 minut.
Krok 4: Poté odstavíme z hořáku a maso vyjmeme děravou lžící zpět do misky.
Krok 5: Vrátíme kastrol na hořák, vložíme na tenko pokrájené cibule s kmínem a osmahnem trochu do hněda. Přidáme mletou papriku, mícháme, počítáme zvolna do pěti a ihned zalijeme šálkem vroucí vody - pozor pěkně to vypění!
Krok 6: Vložíme zpět maso, podlijeme pivem, vložíme bujon, opepříme a zvolna dusíme.
Krok 7: Každych 10 minut mícháme a podléváme aby maso bylo do 1/2 ponořené.
Krok 8: Po vypotřebování piva podléváme vodou. Asi po 40 minutách přidáme pokrájené papriky a kocí rohy, dusíme do doby než vařečkou přepůlíme jeden z kousků masa.
Krok 9: Potom přidáme mix rajčat a česneku, zalijeme záklechtkou s potřebným množstvím vody, povaříme 15 minut, přidáme rozemnutou majoránku, případně dosolíme a doostříme čili omáčkou. Necháme vypnuté zakryté 10 minut dojít (někdy taky ne).
Zveřejněno 17. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový Hot Guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xqy8
Moje poznámka
Vepřový Hot Guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xqy8
Nejnovější recepty
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno před 1 hodinou
Čokoládový fondant
Přidáno před 4 hodinami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Třená staročeská bábovka
Přidáno před 20 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno 28. 4. 2025 13:01
Čočková polévka s batáty a mangoldem
Přidáno 28. 4. 2025 12:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Můj segedínský guláš
radekfiala před 40 minutami
Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Ernest_Bago před 40 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
pokorny.iv@email.cz před 1 hodinou
Pampeliškový med
pavlina.smrzova@seznam.cz před 1 hodinou
Nepečený jablečný dort
masarykoele před 2 hodinami
Rajčatová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Vajíčková pomazánka se sýrem
Slavista62 před 3 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Glapet před 4 hodinami
Teplý čočkový salát
TondaJ před 5 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
TondaJ před 5 hodinami
Tématické fráze:
vepřový guláš,
zahuštění guláše škrobem,
čím zahustit vepřový guláš,
vepřový guláš recept,
recepty z habaděje,
super guláš,
rajcatovo cesnekova smes,
konzervace kozích rohů,
super vepřový guláš,
vepřový guláš 100 porcí,
kozí gulaš,
guláš se škrobem,
kozí guláš recept,
vepřový guláš 20 porcí,
clm zahustit veprovy gulas,
vepřový guláš 40 porci,
jak zahustit vepřový guláš,
zahuštění vepřového guláše,
cim se da zahustit veprovy guláš,
vepřový guláš trochu jinak
Suroviny:
plecko,
slanina uzená,
cibule,
paprika čerstvá červená,
paprika kozí roh,
rajče,
česnek,
sůl,
pivo černé,
bujón zeleninový,
maggi,
solamyl,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
voda,
kmín celý,
pepř,
sůl,
olej,
omáčka chilli
Komentáře (9)
Jak píše Anna, na to množství je to málo. A ještě - protože, jak všichni víme, je guláš druhý a třetí den nejlepší, tak mám zkušenost, že zahuštěný jen škrobem potom řídne
Jinak ten mich mash je super, už se těším jak to dám na pizzu.
Jani toho solamylu tam je jen 1 polévková lžíce.Na kilo masa to na zahuštění nestačí