Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový "tatarák" - pomazánka na toasty

Houbaření je oblíbený koníček a když se zadaří, tak rázem máme mnoho možností, co dobrého z nich uvařit. Pokud chcete jen něco malého na pochutnání, zkuste houbový tatarák. Pokud vám něco zbyde, můžete zavařit na zimu.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaCh

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 697 kJ /
1 362 kcal
Bílkoviny54,68 g
Tuky36,39 g
Vláknina107,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,05 g
Sůl7,05 g
Sacharidy151,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme, pokrájíme, povaříme a necháme vychladnout. Potom umeleme na masovém mlýnku. Krok 2: Na oleji si zpěníme jemně posekanou cibulku a česnek, přidáme houby, protlak a všechno koření a chvíli za stálého míchání povaříme (rádo se to připaluje). Krok 3: Necháme vystydnout a mažeme na topinky nebo toasty, také je možné posypat sýrem a nechat krátce zapéct pod grilem. Několikrát jsem ji použila i jako omáčku na těstoviny. Krok 4: Pomazánku lze i naplnit do skleniček a zavařit. Zavařujeme na 80 °C po dobu 20 minut.

TIP: Jaké máme možnosti zavařování

Zveřejněno 13. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0DYL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0DYL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Děkuji, lehce jsem si upravila do SPLK, je vynikající.

Dobrý den, včera jsem vyzkoušela. Všem moc chutnalo. Udělala jsem s malou změnou. Místo protlaku jsem dala čerstvá rajčata. :-)

octavie1: Děkuji za pochvalu. Dát čerstvá rajčata je dobré vylepšení.

Toto je naprosto luxusní,vřele doporučuji! Na topinkách s česnekem chutná jako pravý tatarák :yes:

Chmmm:-p:-*, našla jsem recept - jak na zavolanou ;-) A posílám 15 bod;-) A ještě ukládám. Tak!:-))

Konečně recept na houbový tatarák,včera jsem dostala koš podoubáků tak se do toho hned pustím ,díky.

Andrej: No jooo..Plzen :-8 Tam jsem jezdivala na houby v detstvi,protoze jsem vyrustala v severnich Cechach a jezdilo se tam za zdravym ovzdusim..dodnes na to vzpominam,protoze tam se na houby mohlo jezdit s kosou :-D

Hani,dekuji..no jo...ja jsem z Olomouce..a tady letos fakt nic..do jiznich Cech daleko..

:-p:-):yes:

Krásný tataráček:-p,jen ty houby mi chybí:-D:-p:yes:

To vypadá moc chutně :):yes:

Jejda,nový a lákavý receptík na houbičky:-pUkládám a až ti srabi vylezou tak vyzkouším:-D:yes:

:yes:líbí..:-K:-K

Hani, uložím si ráda, vyzkouším, ale jen z hub nám zde dostupných;-(:yes:

Oskeruska: ... kde bydlím neroste ani prašivka, jezdím na ně o víkendech do jižních čech, minulý víkend bylo dost, tak snad ještě něco bude

Oskeruska:Hlásím, že u Plzně rostou, plné koše;-):-D

Tématické fráze:
houbové tousty, houbove tousty na topinky, tatarák z hub, hřibový tatarák, tatarák z václavek, recept na houbové tousty, houbové tousty recept, pomazánka na tousty z hub, houbová pomazánka na topinky, houbová pomazánka na tousty, pomazanka z hub na topinky, cuketová pomazánka s houbami, pomazánka z václavek, tousty z hub, hobový tatarák, pomazánka z hub na tousty, houbový tatarák na topinky, houbová pomazánka, houbovej tatarák, toasty z hub

Suroviny:
houby, protlak rajčatový, cibule, česnek, olej olivový, omáčka sojová, omáčka worcesterová, cukr třtinový, kmín drcený, paprika sušená sladká, zázvor mletý, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu