Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vývarek

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

modinka modinka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie747 kJ /
178 kcal
Bílkoviny8,85 g
Tuky1,77 g
Vláknina26,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 567 mg
Sůl1,23 g
Sacharidy18,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pro tmavší kuřecí vývar všechnu zeleninu nejdřív orestujte. Krok 2: Jinak vložte všechny ingredience na vývar do papiňáku, uzavřete a vařte 30 minut (to je opravdu doba varu - prvních deset minut ohřívání uvnitř nepočítám). Pokud tlakový hrnec nemáte, v tom případě to chce velký hrnec s dobře těsnící pokličkou a vařit tak 75-90 minut. Krok 3: Sketet před tím umyjte, mrkev, celer, řapík i cibuli oloupejte, pokrájejte vždy na 2-3 kusy. Soli dejte 2 čajové lžičky, kdyžtak dochutíte pak. Krok 4: Po uvaření oberte maso (mělo by odpadat od kostí, pokud ne, vařte déle). Přeceďte a zeleninu vyhoďte. Ta už posloužila. Do samotné polévky to chce dát čerstvou mrkev, na drobnější kousky, ale i tak se ve vývaru bude 10-15 minut vařit. Pokud nechcete, aby těstoviny vývar lehce zakalily, uvařte je v jiném hrnci normálně ve vodě ke konci varu vývaru, přeceďte a až uvařené je do něho přidejte. Krok 5: No a pak to chce jen dochutit solí a pepřem a na poslední chvíli přidat na prohřátí zmražený hrášek a nasekanou petrželku.

Zveřejněno 9. 11. 2012

Poznámka autorky modinka

Já tuhle polévku miluju vařím ji skoro každý víkend tak doufám že bude chutnat... :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývarek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lEN1

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývarek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lEN1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

také dělám velmi podobně :yes::-D spagetko já souhlasím:yes::-D

Dělám prakticky stejně, jo já s libečkem, ale to restování zeleninky je fakt skvělé a nutné:-p:-p:yes::yes:

Děkuju ja nemam funkční foťák takže fotky tu nemůžu dávat :-( ale

Místo nudlí jsme měli krupicové nočky:-p:-p přidala jsem Ti foto a:yes:

Tématické fráze:
kuřecí vývar v tlakovém hrnci, kuřecí vývar v papiňáku, kuřecí polévka v tlakovém hrnci, kuřecí vývar tlakový hrnec, kuřecí polévka v papiňáku, kuřecí vývar z tlakového hrnce, kuřecí polévka z papiňáku, jak dochutit vývar, kuřecí vývar z tlakového, jak dochutit kuřecí vývar, papinak kuřecí vývar, kureci vyvyr tlakovem, kuřecí vývar v hrnci, kuřecí polévka z tlakového hrnce, kuřecí polévka tlakový, co dát do kuřecího vývaru, kureci vyvar v papinaku doba vareni, kuřecí vývar z papináku, kuřecí polévková v papiňáku, mašo na kureci vyva

Suroviny:
skelet kuřecí, voda, mrkev, celer, celer, nať celerová, cibule, sůl, pepř černý, bobkový list, tymián čerstvý, saturejka, estragon, petrželka, hrášek, mrkev, nudle, maso, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu