Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirusha Mirusha

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 793 kJ /
1 146 kcal
Bílkoviny19,08 g
Tuky2,00 g
Vláknina32,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy211,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní prsíčka si očistíme a kůži nařežeme na velké čtverce (neprořezáváme až do masa, nakrojíme čistě jen kůži), osolíme a opepříme. Kachní prsíčka položíme kůží dolů na rozpálenou pánev. Tuk nedáváme, kachna pustí dostatek sádla. Krok 2: Zprudka orestujeme z každé strany a vložíme do vyhřáté trouby a pečeme ještě dalších cca 10 minut. Krok 3: Sušené švestky si nakrájíme na kousky, přidáme do výpeku z kachny, necháme "zavonět", přidáme slivovici (já ji nechám trošku provřít) a nakonec povidla. Pokud je konzistence hustší, tak ředím troškou kachního vývaru. Krok 4: Postup na kaši:
Brambory uvaříme do měkka, scedíme a vrátíme na sporák a necháme všechnu zbylou vodu odpařit z brambor. Jakmile se zbavíme zbývající vody, tak brambory pečlivě rozmačkáme. Nejprve přidáme máslo a rozmícháme dohladka. Teprve poté přidáme smetanu a trochu mléka. Obojí jsme předem zahřáli. Nakonec přidáme nasekanou "zeleň". Dle chuti dosolíme. Kaši necháme před podáváním chvíli odpočinout. Krok 5: Prsíčka si nakrájíme na tenké plátky (maso musí být uvnitř růžové a být hodně šťavnaté), přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší.

Zveřejněno 9. 1. 2013

Poznámka autorky Mirusha

Tento recept byl součástí našeho vánočního menu, recept je z tohoto webu http://www.srecepty.cz/recept/filirovana-kachni-pr... Bylo to opravdu moc dobré :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5KjZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5KjZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

To se mi líbí...:yes::-p:-p

krása nesmírná:-K:-K:yes::yes:

Parádní bašta:-K:-p:yes::yes:

Nádhera ;-);-);-)

Jj, Nadja to napsala správně, filírování = krájení na plátky. Nás to učili ve škole, je to kuchařský termín, takže pro mě normální slovo:-D a neuvědomila jsem si, že se zas až tak běžně nepoužívá....

Jana Remkova: Na plátky krájená kachní prsa ... - tak by zněl český název receptu. :-O Filírovat znamená krájet na plátky.
http://slovnik.vareni.cz/filirovani/

Filírovaná..hmm, abych se naučila nějaké ty kulinářské výrazy jak Master Schefu!:-D Krásnééé!:yes::yes:

:-p;-)

hmmmm - to musí být lahoda:yes::-D určitě si dáme:-p

Určitě jste si moc pochutnali, krásný recept:-):yes:+6

No nevím,jestli by se ta kachna dočkala té omáčky,u mně asi ne !
To maso vypadá tak lákavě,že by bylo snědeno jenom tak !:-D

Rozhodně velmi zajímavý a určitě i výborný recept, s povidly a švestkami vařím ráda.:-p:-p:yes::yes:

Maso se Ti moc povedlo, ma nadhernou barvu..:yes:

Tématické fráze:
filírované maso, filírovaná panenka, filírovaná vepřová panenka, filirovana kachni prsicka, filírovaná kuřecí prsa, filírování masa, kachní prsa se švestkovou omáčkou, filirovany steak, flirovana, kachní prsa, filírované kuřecí prsíčka, co je filírovane maso, filírované kachní prsíčka, co je filírovaná panenka, kachna recepty, kachní prsa se švestkami, kachní prsíčka se švestkovou omáčkou, co je to filírované maso, filirovane kureci prso, filirované kuřeci

Suroviny:
prsa kachní, sůl, pepř, povidla švestková, švestky sušené, slivovice, vývar kachní, brambory, smetana, mléko, máslo, sůl, petržel, pažitka

Přidat fotografie receptu