Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 565 kJ / 2 047 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,85 g |
| Tuky | 11,80 g |
| Vláknina | 31,25 g |
| Cholesterol | 6 mg |
| Sodík | 172 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 407,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí chléb se syrovátkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgmz
Moje poznámka
Domácí chléb se syrovátkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgmz
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 12 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 12 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 14 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Tématické fráze:
domácí chléb,
domaci chleba,
chleb ze syrovatky,
chleba se syrovátkou,
chléb se syrovátkou,
chleba ze syrovátky,
recept na chleba,
syrovátka recepty,
recept na domácí chleba,
co se syrovátkou,
domáci chléb recept,
recepty ze syrovátky,
syrovatka recept,
recept na domácí chléb,
domácí chleba recept,
pečení se syrovátkou,
recepty se syrovatkou,
recepty na domácí chléb,
recepty na chleba,
syrovátka chleba
Suroviny:
mouka celozrnná žitná,
mouka chlebová pšeničná,
syrovátka,
voda,
kmín drcený,
droždí,
sůl
Komentáře (37)
Syrovátku mám z lučiny, takže asi budu péct o duši, protože ta má u nás úspěch a spotřebe stoupá.
Aisho, děkuji za oba recepty.
Měla jsem cca 300ml syrovátky, takže jsem podle receptu dodala 200ml vody a místo žitné celozrnné dala chlebovou
Peču takové chleby v nádobě k pomalému hrnci na pečícím papíru 30 min na 230°C a 20 min na 200°C, když se mi zdá, že by mohl moc ztmavnout
dexulka: Opet jsem pekla 30 a 30 minut..jeste by mozna pomohlo, pecu na horni a dolni ohrev. Nebo zkuste 30 minut pect zakryte pri 230 stupnich, pak snizte teplotu a odkryte dopekejte..
krups: Testo je lehce ridsi konzistence, kdyz naklonim misu s testem, pomalu se sune ke strane a kdyz ho po vykynuti prendam na pracovni plochu, krapet se rozleva do stran..
Zdá se mně, že ten chleba (těsto) musí být řídký, poraďte prosím. Díky
AniCiz: diky za tip, vyzkousim..