Svíčková z vepřového masa
Svíčkovou s knedlíkem, jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně, nemusíme vždy připravovat pouze z hovězího masa. Špikovaná vepřová plec je lahodnou alternativou a v kombinaci s houskovým knedlíkem a brusinkami je vynikající.
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková z vepřového masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZmD
Moje poznámka
Svíčková z vepřového masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZmD
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 12 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 15 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
danal před 1 hodinou
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 12 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 14 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 15 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 16 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 16 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 17 hodinami
Tématické fráze:
svíčková z vepřového masa,
svickova omacka z veproveho masa,
maso na svíčkovou,
svíčková na smetaně z vepřového masa,
svíčková z vepřového,
svíčková bez masa,
svíčková omáčka z vepřového,
svíčková ze zajíce,
jaké maso na svíčkovou,
vepřová svíčková,
svíčková s vepřového masa,
svíčková z vepřové pečeně,
vepřové maso na svíčkovou,
svickova na smetane z veproveho,
svíčková omáčka s vepřovým masem,
svíčková maso,
svickova na smetane s veproveho masa,
falešná svíčková na smetaně z vepřového,
vepřová svíčková na smetaně,
svíčková z plecka
Suroviny:
plec vepřová,
špek,
mrkev,
petrželka kořenová,
celer,
cukr krupice,
ocet,
vývar masový,
smetana ke šlehání,
máslo,
olej,
sůl,
pepř černý,
koření nové koření,
bobkový list,
mouka hladká,
šťáva citronová,
kompot brusinkový
Komentáře (54)
Domnívám se, že pork loin, kulaty sval z kotlet se u nás nazývá "vepřová pečeně" nebo taky "karé".
Hovězí Eye of Round se česky nazývá "hovězí váleček", zadní stejk z kýty, pro svíčkovou ideální.
Přeji dobré chutnání k jednomu z nejoblíbenějších českých jídel.
Paní Sandtnerová má ve svých receptech lehčí obměnu svíčkové, recept nazvaný "Hovězí pečeně na smetaně". Bylo to bez nakládání do marinády a z hovězího zadního masa. Tato verze "ala svíčková" je mnohem běznější a jako "svíčková" je prezentována. Důležitější je omáčka, než maso. Můj názor.
Svíčková na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocen 4,7spagetka:
Chutnalo nám
Taky se jmenuje jinak, vepřová na smetaně.
Jo a mimochodem, způsobil jsem tuhle dobrotu v pomalém hrnci, dopadlo to vyjímečně dobře. V receptech k pomalému hrnci svíčková je, liší se pochopitelně způsobem přípravy, ale je vynikající.