Carpaccio z pečené červené řepy
Využijte sezónu červené řepy a připravte si z ní carpaccio. Pečená řepa ochotně přijímá rozmanité chutě koření. Doplněná sýrem, karamelizovanou cibulí a zálivkou je luxusním předkrmem nebo úžasnou bezmasou večeří.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 868 kJ / 1 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,12 g |
Tuky | 63,18 g |
Vláknina | 17,77 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 2,04 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 123,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme řepu. Pod tekoucí vodou ji řádně očistíme kartáčem, neloupeme, ale osušíme. Na dostatečně velký kus alobalu nasypeme sůl a položíme řepu. Přidáme napůl rozkrojenou palici česneku. Zakápneme olejem a octem, opepříme a alobal pevně uzavřeme.
Krok 2: Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C (horkovzduch) a pečeme zhruba 1 hodinu. Upečenou řepu ihned propícháme, aby pára vyšla ven, oloupeme ji a necháme zcela vychladnout.
Krok 3: Připravíme karamelizovanou cibuli. Na pánvi rozehřejeme olej a přihodíme na osminky nakrájenou oloupanou cibuli. Orestujeme dosklovita, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat.
Krok 4: Když cibule začne karamelově vonět, trochu ji osolíme a přidáme ocet. Prohodíme na pánvi a ocet necháme odpařit.
Krok 5: Všechny suroviny na zálivku prošleháme.
Krok 6: Řepu nakrájíme na tenké plátky, naskládáme ji dokola na talíř, poklademe rukolou, fetou, (balkánským sýrem) a doprostřed talíře umístíme karamelizovanou cibuli. Celé carpaccio přelijeme zálivkou, můžeme dosolit, eventuálně opepřit barevným, čerstvě drceným pepřem.
Zveřejněno 22. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Carpaccio z pečené červené řepy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGG3
Moje poznámka
Carpaccio z pečené červené řepy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGG3
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 4 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 6 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 9 minutami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 1 hodinou
Kokosový beránek
Mikinka30 před 2 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 2 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 3 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 4 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 4 hodinami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 4 hodinami
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 5 hodinami
Tématické fráze:
carpaccio z červené řepy,
carpaccio z řepy,
červená řepa pečená v alobalu,
carpaccio,
červená řepa recepty,
řepa pečená v alobalu,
carpacio z červené řepy,
pečená červená řepa,
pečená řepa v troubě,
červená řepa carpaccio,
carpaco z cervene repy,
pečená červená řepa v alobalu,
červená řepa pečena v troubě,
carpaccio z cervene repy recept,
karpaco z červené řepy,
recept na carpaccio z červené řepy,
peceni cervene repy,
červená řepa pečená,
červená řepa recepty carpacio,
recept na pečenou červenou řepu
Suroviny:
řepa červená,
česnek,
sůl hrubozrnná,
olej olivový,
ocet balsamiko,
pepř barevný mletý,
tymián,
med tekutý,
limetka,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový,
cibule červená,
sůl,
cukr krupice,
ocet balsamiko,
sýr feta,
rukola
Komentáře (75)