Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč)
Pořádná porce na velký plech. Dávka těsta, která se hodí pro celou rodinu, nebo oslavu. Kombinace jahod a rebarbory je velmi oblíbená a s drobenkovou posypkou, je chuť koláče vždy dokonalá. Bude dobrý i druhý den.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 644 kJ / 7 085 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,46 g |
Tuky | 327,34 g |
Vláknina | 39,94 g |
Cholesterol | 1,84 g |
Sodík | 5,67 g |
Sůl | 5,97 g |
Sacharidy | 918,36 g |
Postup přípravy
Plech vyloříme papírem na pečení. Krok 2: Připravíme drobenku smícháním všech surovin, prsty spojíme směs tak, aby se dělaly hrudky. Můžeme odložit do lednice. Krok 3: Dále si dáme do mísy loupanou a pokrájenou rebarboru, očištěné a pokrájené jahody, cukr a pudinkový prášek a vše promícháme. Krok 4: V jedné nádobě promícháme vejce, žloutky a zakysanou smetanu. V druhé míse nebo v robotu smícháme mouku, cukry, sodu, prášek do pečiva, sůl a změklé máslo pokrájené na kousky. Přidáme lžíci směsi z vajec a smetany a zpracujeme vlhké těsto (já dělala prsty) a postupně přidáme i zbytek směsi z vajec a smetany (na to už použijeme vařečku). Krok 5: 3/4 těsta vlijeme na velký plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme po celé ploše. Na těsto navršíme směs ovoce a lžící na něj klademe kopečky zbylého těsta - cik cak, kam se zrovna vejde. Navrch rovnoměrně nasypeme drobenku, aby pokryla celou plochu koláče. Krok 6: Dáme péct do vyhřáté trouby na 160 °C, pečeme 45-50 minut, zkusíme párátkem, zda je koláč upečený. Měl by být krásně zlatavě hnědý.
Zveřejněno 7. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1pMV
Moje poznámka
Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1pMV
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Přidáno před 9 hodinami
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 14 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 19 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Charlotta před 7 hodinami
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 8 hodinami
Fazolková omáčka
Sahula před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavlina.simr před 10 hodinami
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou
alcerm před 11 hodinami
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
mikii před 12 hodinami
Těsto na pizzu
zateckajosef6 před 12 hodinami
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 13 hodinami
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 13 hodinami
Tvarohová náplň
pavlina.simr před 14 hodinami
Tématické fráze:
jahodovo rebarborovy kolac,
rebarborový koláč s jahodami,
jahodovorebarborový koláč,
rebarborový koláč albert,
kolac rebarbora jahody,
loupání rebarbory,
koláč z rebarbory a jahod,
jahodovo rebarborový,
recept na koláč z rebarbory a jahod,
rebarborový koláč,
jahodo-rebarborový koláč,
rebarborový koláč s jahodama,
koláč z jahod a rebarbory,
rebarbora loupání,
božský reveňový koláč,
božský koláč,
koláč s rebarborou a jahodami,
rebarbora recepty albert,
jahodo rebarborovy kolac,
rebarbora s jahodami
Suroviny:
cukr třtinový,
cukr písek,
cukr skořice,
sůl,
mouka hladká,
máslo,
rebarbora,
jahody,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
vejce,
žloutek,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
cukr,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
sůl,
máslo
Komentáře (4)