Jahody podle starého receptáře
Lety ověřený, rodinný recept na zavařený jahodový kompot. Pomůže vám při zpracování úrody šťavnatých jahod, kterých se při tomto způsobu zavařování vejde do sklenice více a nikdy se nekazí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 070 kJ / 5 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,00 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 100,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 200,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahody podle starého receptáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmKp
Moje poznámka
Jahody podle starého receptáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmKp
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 7 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno 4. 5. 2025 19:25
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Mac and cheese" po česku
Rici_CZG před 2 hodinami
Sýrovo-slaninový quiche
Miiichiii21 před 4 hodinami
Babiččina třená bábovka
Miiichiii21 před 4 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 5 hodinami
Prošívaná deka
sikulka131 před 6 hodinami
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 7 hodinami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 7 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 8 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 8 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 8 hodinami
Tématické fráze:
zavařování jahod,
zavařování jahodový kompot,
zavařování jahod se kazí co dělat,
recept na zavarovaní jahod,
jahody zavařování,
jak zavařit jahody,
jahodový kompot podle babicky,
jak zamrazit jahody,
zavařování jahody cukrem,
jak se zavaruji jahody,
nálev na jahody,
jak zavarovat jahody,
zavařené jahody,
jak dlouho zavařovat jahody,
zavařování jahod recept,
zavařené jahody ve vlastní šťávě,
staré recepty na marmelády,
zavařování jahody,
recepty z jahod,
zavařování jahod bez cukru
Suroviny:
jahody,
voda,
cukr krupice,
kyselina citronová,
rum
Komentáře (25)
Dnes dělám už druhou dávku!💗🍀
Krátce (jak jinak, že?) blanšíruji a po okapání hned plním do sklenic, zaleji sirupem a steriluji.
Do 3 sklenic se vejde tolik ovoce, na kolik by bez blanšírování byly potřeba 4 sklenice
Janulko, promiň
V zavařování nejsem moc kovaná, tudíž vítám a ještě jednou děkuji
V jednom ti ale dávám určitě za pravdu, Pokud se pořádně vymyjou a vypařej sklenice a víčka, zásadně vnitřek nevytírat utěrkou, tak se tam nemá co kazit. Dyk marmelády, klevely, džemy projdou varem, kompoty přeleješ horkým nálevem, kde je cukr, kys. citronová a někdy i alkohol a to vše je dokonalý konzervant. Takže netřeba chemie, jako konzervant proti plísni.