Suroviny
Porce: 3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 043 kJ / 488 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,88 g |
| Tuky | 30,54 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 832 mg |
| Sodík | 1,20 g |
| Sůl | 2,63 g |
| Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vlašský salát připravíme takto: Brambory uvařit ve slupce, studené oloupat a nakrájet na drobné kostičky. Přidat nakrájené sterilované okurky, syrovou cibuli a kápii, uvařenou mrkev a celer - vše na drobné kostičky. Přidat sterilovaný hrášek. Gothajský salám nakrájet na nudličky a přidat do salátu. Osolit, opepřit, přidat worchestr a majonézu a promíchat. Pokud je salát moc hustý, ředit lákem z okurek. V žádném případě do salátu nepatří vařená vejce. Nechat vychladit.
Krok 2: Po vychlazení salát klademe na dno pohárů. Přidáme vejce rozkrojená na půlky. Přisypeme nadrobno nasekanou cibulku a papriku. Vše přelijeme jogurtovo-koprovým dipem, který si připravíme tak, že smícháme jogurt s nasekaným koprem a lisovaným česnekem, osolíme a opepříme.
Krok 3: Na vrch klademe uzeného lososa a zdobíme koprem.
Zveřejněno 10. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Norské vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mkOO
Moje poznámka
Norské vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mkOO
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 3 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 4 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 6 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 7 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 9 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 9 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 10 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 10 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 10 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 10 hodinami
Tématické fráze:
norské recepty,
recepty norske kuchyně,
norská kuchyně recepty,
norský dort,
jak ředit majonézu,
vejce v láku,
norská kuchyně,
recepty na vejce,
recepty z norské kuchyně,
ruské vejce,
norské kuličky,
norské brambory,
norský národní dort,
dip na ruské na vejce,
norske jogurty,
norský uzený losos recepty,
norský uzený losos - recepty,
sterilovana vejce,
recept vejce losos,
recept norske kuchyně
Suroviny:
brambory,
okurky sterilované,
cibule,
mrkev,
celer,
hrášek sterilovaný,
salám gothaj,
sůl,
pepř,
omáčka worcesterová,
majonéza,
lák okurkový,
kapie sterilovaná,
vejce,
okurka salátová,
paprika čerstvá zelená,
cibulka jarní,
jogurt,
kopr,
losos uzený,
česnek,
sůl,
pepř
Komentáře (17)