Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový salát s mangoldem a lososem

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chladnutí brambor

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chladnutí brambor)

Bramborový salát s mangoldem a lososem je osvěžující a výživný pokrm, který skvěle spojuje jemné brambory s křupavým mangoldem a lahodným uzeným lososem. Tento salát nabízí vyváženou kombinaci chutí a je ideální jako hlavní chod nebo příloha.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 723 kJ /
1 368 kcal
Bílkoviny60,92 g
Tuky35,16 g
Vláknina31,96 g
Cholesterol 83 mg
Sodík 1,64 g
Sůl3,00 g
Sacharidy186,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kolečka. Krok 2: Na pánvi na troše oleje necháme rozvonět posekaný česnek, přidáme natrhané listy mangoldu nebo špenát a necháme zavadnout. Krok 3: Přidáme k bramborům, spolu s natrhaným lososem. Krok 4: Zálivku vymícháme z uvedených surovin, opepříme a promícháme se salátem. Podle chuti dosolíme. V lednici necháme vychladit.

TIP: Oblíbené bramborové saláty

Zveřejněno 21. 6. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Inspirace salátem z Apetitu.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2qMj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2qMj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:-)<3:yes::yes: pěkný salátek -chutnal by mi :-K

A čo tak trocha šruchy?:-D:-D:-D
Neviem, kde som bola, keď si pridávala, asi na dovolenke, tak mi unikol tvoj pekný recept.:yes:

Jitkas:, Katastrophe: Dámy děkuju za vyzkoušení a pochvalu receptu:-K. Jitko, s těmi fazolkami to bude fakt dobré, tenkrát ještě na záhonu nebyly, ale taky zkusím, díky za tip;-):-K

Vynikajici, pridala jsem jen zelene fazolky. Ne, ze bych ti ho chtela vylepsit, proste byly k mani.

Výrazný a výborný salát :yes: Ještě, že jsem si misku nandala hned po udělání, jinak nějak záhadně zmizel... :-D

:-p:-p:-p:-p Ani nevíš Andrejko, jak bych si pochutnala :yes::yes:

Jééé, krásné a chutné:-p:-p:yes:+9

Mangold a losos, skvela kombinace. Ja bych si moc pochutnala..;-)

A zase ten mangold:-p:-)):-)), ještě tu chybí Magdalenka:-)). Moc pěkné - chutnalo by mi:-p:yes:

:-p:yes:

Už sklízíš mangold? to je super, všechno roste před očima, i ta blbá tráva. škoda, že ne losos, co?:-)):yes:

Andri,tak takový salát jsem ještě nedělala:-8ale již předem vím,že by mi určitě chutnal,mňam:-p:yes::-K

Lososa já můžu :-p Krásné :yes:

Krásné, letní, nepřeplácané.. ingredience spolu krásně ladí:yes::yes: recept po babičce.. nebo to ty sama:-? máš můj obdiv, já takový esprit nemám;-):-):yes:

Tématické fráze:
losos s bramborovým salátem, salát s mangoldem, mangold apetit, mangold recepty apetit, salát z lososa, apetit cuketový koláč, apetit cuketový koláč, saláty s lososem, s mangoldem, brambory s mangoldem, losos recepty, losos recept, losos recept s bramborovym salatem, recepty bramborové salaty, mangold recept apetit, bramborový salát s lososem a špenátem, bramborový salát se špenátem a lososem, salat z lososem a bramborama, mangold salát recept apetit, recept z mangolu apetit

Suroviny:
brambory typ a, sůl, mangold, losos uzený, česnek, pepř mletý, olej, olej olivový, ocet vinný, hořčice dijonská

Přidat fotografie receptu