Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"
Jednoduchý, rychlý a neuvěřitelně chutný! Segedín z jednoho hrnce je perfektní volbou pro všechny, kdo milují klasiku bez zbytečného nádobí. Kombinace masa, kysaného zelí a smetany v jednom hrnci zajistí, že si pochutnáte bez velké námahy.
Suroviny pro 9 porcí
9porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 335 kJ / 4 860 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 188,47 g |
Tuky | 383,60 g |
Vláknina | 41,94 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 9,67 g |
Sůl | 23,50 g |
Sacharidy | 146,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čtvrtkolečka cibule (s rozdrcenými stroužky česneku) dáme smažit se sádlem a špekem do (titanového) kastrolu.
Krok 2: Maso nakrájíme na kostky, v misce prohněteme se škrobovou moučkou a když začne cibulka zlátnout přidáme jej do kastrolu.
Krok 3: Smažíme a promícháváme asi 10 minut. Maso nepouští šťávu a tak až začne také zlátnout, tak jej rozhrneme a vsypeme do tuku mletou papriku. 5 vteřin vše restujeme a ihned zalijeme připravenou vřící vodou.
Krok 4: Promícháme, přidáme překrájené zelí, bujon, ostatní koření a dolijeme vodou téměř do roviny. Nesolíme - zelí bývá různě solené a tak dochucení necháme až nakonec.
Krok 5: Přiklopíme poklicí a dáme péci do předehřáté trouby (160-170 °C) na 1 hodinu. Za tu dobu stačí asi 3x promíchat.
Krok 6: Poté přendáme kastrol na hořák (plotýnku), zalijeme mlékem s moukou a vaříme s občasným promícháním a ochutnáváním 15-20 minut. Popřípadě můžeme trochu zředit vřící vodou.
Krok 7: Nejlepší příloha jsou domácí, české, kynuté, houskové knedlíky.
Zveřejněno 6. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0M4N
Moje poznámka
Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0M4N
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 11 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 21 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 22 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Argentinská křídla
wimra před 8 minutami
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 26 minutami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 7 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 8 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 9 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 9 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 10 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 11 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 11 hodinami
Tématické fráze:
příloha k segedínu,
segedín příloha,
gulas z jednoho hrnce,
proč řídne omáčka,
segedin z krkovice,
segedínský guláš z jednoho hrnce,
segedínský guláš v jednom hrnci,
segedín z hovězího masa,
segedín z trouby,
recepty z jednoho hrnce,
eintopf německy recept v nj,
segedin,
guláš v jednom hrnci,
segedín v troubě,
hovězí segedín,
guláš do jednoho hrnce,
segedín s česnekem,
příloha k segedýnu,
z jednoho hrnce,
proč řídne guláš
Suroviny:
bůček,
cibule,
zelí kysané,
špek,
sádlo,
bujón zeleninový,
mléko plnotučné,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř mletý,
moučka škrobová,
česnek
Komentáře (35)