Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"
Jednoduchý, rychlý a neuvěřitelně chutný! Segedín z jednoho hrnce je perfektní volbou pro všechny, kdo milují klasiku bez zbytečného nádobí. Kombinace masa, kysaného zelí a smetany v jednom hrnci zajistí, že si pochutnáte bez velké námahy.
Suroviny pro 9 porcí
9porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 335 kJ / 4 860 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 188,47 g |
Tuky | 383,60 g |
Vláknina | 41,94 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 9,67 g |
Sůl | 23,50 g |
Sacharidy | 146,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čtvrtkolečka cibule (s rozdrcenými stroužky česneku) dáme smažit se sádlem a špekem do (titanového) kastrolu.
Krok 2: Maso nakrájíme na kostky, v misce prohněteme se škrobovou moučkou a když začne cibulka zlátnout přidáme jej do kastrolu.
Krok 3: Smažíme a promícháváme asi 10 minut. Maso nepouští šťávu a tak až začne také zlátnout, tak jej rozhrneme a vsypeme do tuku mletou papriku. 5 vteřin vše restujeme a ihned zalijeme připravenou vřící vodou.
Krok 4: Promícháme, přidáme překrájené zelí, bujon, ostatní koření a dolijeme vodou téměř do roviny. Nesolíme - zelí bývá různě solené a tak dochucení necháme až nakonec.
Krok 5: Přiklopíme poklicí a dáme péci do předehřáté trouby (160-170 °C) na 1 hodinu. Za tu dobu stačí asi 3x promíchat.
Krok 6: Poté přendáme kastrol na hořák (plotýnku), zalijeme mlékem s moukou a vaříme s občasným promícháním a ochutnáváním 15-20 minut. Popřípadě můžeme trochu zředit vřící vodou.
Krok 7: Nejlepší příloha jsou domácí, české, kynuté, houskové knedlíky.
Zveřejněno 6. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0M4N
Moje poznámka
Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0M4N
Nejnovější recepty
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 2 hodinami
Boží milosti
Přidáno před 14 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šlehačkový beránek
LucietaTom před 28 minutami
Biskupský chlebíček II
LucietaTom před 29 minutami
Klasické palačinky
Coolbins před 2 hodinami
Argentinská křídla
wimra před 2 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 2 hodinami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 10 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 11 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 11 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 12 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 12 hodinami
Tématické fráze:
příloha k segedínu,
segedín příloha,
gulas z jednoho hrnce,
proč řídne omáčka,
segedin z krkovice,
segedínský guláš z jednoho hrnce,
segedínský guláš v jednom hrnci,
segedín z hovězího masa,
segedín z trouby,
recepty z jednoho hrnce,
eintopf německy recept v nj,
segedin,
guláš v jednom hrnci,
segedín v troubě,
hovězí segedín,
guláš do jednoho hrnce,
segedín s česnekem,
příloha k segedýnu,
z jednoho hrnce,
proč řídne guláš
Suroviny:
bůček,
cibule,
zelí kysané,
špek,
sádlo,
bujón zeleninový,
mléko plnotučné,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř mletý,
moučka škrobová,
česnek
Komentáře (35)