Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"
Jednoduchý, rychlý a neuvěřitelně chutný! Segedín z jednoho hrnce je perfektní volbou pro všechny, kdo milují klasiku bez zbytečného nádobí. Kombinace masa, kysaného zelí a smetany v jednom hrnci zajistí, že si pochutnáte bez velké námahy.
Suroviny pro 9 porcí
9porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 335 kJ / 4 860 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 188,47 g |
Tuky | 383,60 g |
Vláknina | 41,94 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 9,67 g |
Sůl | 23,50 g |
Sacharidy | 146,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čtvrtkolečka cibule (s rozdrcenými stroužky česneku) dáme smažit se sádlem a špekem do (titanového) kastrolu.
Krok 2: Maso nakrájíme na kostky, v misce prohněteme se škrobovou moučkou a když začne cibulka zlátnout přidáme jej do kastrolu.
Krok 3: Smažíme a promícháváme asi 10 minut. Maso nepouští šťávu a tak až začne také zlátnout, tak jej rozhrneme a vsypeme do tuku mletou papriku. 5 vteřin vše restujeme a ihned zalijeme připravenou vřící vodou.
Krok 4: Promícháme, přidáme překrájené zelí, bujon, ostatní koření a dolijeme vodou téměř do roviny. Nesolíme - zelí bývá různě solené a tak dochucení necháme až nakonec.
Krok 5: Přiklopíme poklicí a dáme péci do předehřáté trouby (160-170 °C) na 1 hodinu. Za tu dobu stačí asi 3x promíchat.
Krok 6: Poté přendáme kastrol na hořák (plotýnku), zalijeme mlékem s moukou a vaříme s občasným promícháním a ochutnáváním 15-20 minut. Popřípadě můžeme trochu zředit vřící vodou.
Krok 7: Nejlepší příloha jsou domácí, české, kynuté, houskové knedlíky.
Zveřejněno 6. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0M4N
Moje poznámka
Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0M4N
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 13 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 15 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 15 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 15 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Markeeta před 46 minutami
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 8 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 8 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 10 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 10 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 11 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 11 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 12 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 12 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 12 hodinami
Tématické fráze:
příloha k segedínu,
segedín příloha,
gulas z jednoho hrnce,
proč řídne omáčka,
segedin z krkovice,
segedínský guláš z jednoho hrnce,
segedínský guláš v jednom hrnci,
segedín z hovězího masa,
segedín z trouby,
recepty z jednoho hrnce,
eintopf německy recept v nj,
segedin,
guláš v jednom hrnci,
segedín v troubě,
hovězí segedín,
guláš do jednoho hrnce,
segedín s česnekem,
příloha k segedýnu,
z jednoho hrnce,
proč řídne guláš
Suroviny:
bůček,
cibule,
zelí kysané,
špek,
sádlo,
bujón zeleninový,
mléko plnotučné,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř mletý,
moučka škrobová,
česnek
Komentáře (35)