Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové mlsání

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba tepelné úpravy: 50 min

50 min (50 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 226 kJ /
532 kcal
Bílkoviny5,46 g
Tuky2,22 g
Vláknina8,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 121 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy118,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni kartáčkem ve vodě důkladně očistíme, opláchneme a osušíme. Odřízneme stonek, dýni přepůlíme, načtvrtíme a nejlépe lžící vydlabeme dužinu se semínky. Dužinu i semínka můžeme použít na zeleninový vývar. Krok 2: Pokud má dýně hezkou, zdravou slupku, tak ji ponecháme a dýni nakrájíme na větší kousky. Krok 3: Dáme do hlubšího hrnce, zalijeme 400ml ananasové šťávy a pod pokličkou dusíme cca 20 minut. Měkkou dýni ponorným mixérem rozmixujeme na hladké pyré. Krok 4: Ve zbývajících 200 ml ananasové šťávy rozmícháme pudingy s cukrem, přidáme šťávu z citronu a vše zamícháme do horkého dýňového pyré. Krok 5: Uvedeme k varu, plamen stáhneme na minimum a za stálého promíchávání ode dna vaříme 5 minut. Krok 6: Hotovou směs nalijeme do studenou vodou vypláchnutých misek a dáme alespoň na 2 hodiny uležet do lednice. Pokud nespěcháme, můžeme nechat do druhého dne. Na talíři můžeme ozdobit šlehačkou, pokapat citronovým sirupem, nebo dozdobit a dochutit podle svých představ.

Zveřejněno 25. 11. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Toto moc chutné mlsání jsem dělala před 14dny s citronovým pudingem a pomerančovým džusem(neměla jsem po ruce fotoaparát)a bylo lepší-takové svěžejší:-) Tentokrát měli v obchodě jen ten ananasový, ale s přidáním citronové šťávy a na talíři pokapané citronovým sirupem nám to chutnalo také.

Ať nejsou nějaké problémy s podobnými rcp,tak přidávám jeden jablíčkový, který je oblíbený i u nás:-)

Mimo recept-jsem zvyklá psát pudink, ale na obalu bylo“puding“, tak i když mi to nějak neleze přes pusu, tak to tady takto uvádím:-)

http://www.toprecepty.cz/recept/11162-jablickove-p...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové mlsání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Aonl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové mlsání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Aonl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Aničko, to musí být výtečné, hned bych si nabídla, bodík:yes:

Děkuji všem:-)):-K:-K

Betyna:Betynko,vyzkoušej,je to vážně dobré:-p:yes:

hanes24:Jiříku,srdce,jak srdce;-)ale moravská huba mi spíš jede do toho pudinku než pudingu:-D:-Dale jak píšeš,jsou to jen prkotiny:yes:

:-K moc zajímavý recept a vypadá chutně, ještě mám nějaká hokkaida uskladněná snad vyzkouším, láká mě to

Co dodat, určitě dobré, ukládám, udělám až za rok.:-D:yes::-)):-D A co na pudink říká Tvé moravské srdce? Mně se lépe líbí g, ale to jsou prkotinky.

To vypadá Aničko luxusně, to neznám a ráda poznám:-p;-):yes:

To nemusí být vůbec špatné:yes::yes:

inspirativní a moooc hezké, Drahuško:-K:yes::yes:

Já bych si také dala :yes::yes::-K:-p

Já chci také Aničko tak krásně mlsat:-p:-8, za bodíček aspoň kousíček;-):-):-K +3:yes:

Tématické fráze:
dýňový puding, dýnove recepty, dýňové pyré s pudinkem, dýnové bombony top recepty, dýnové bonbonky, dýňové, dýňová šťáva recept, jak vypadá dýnové semínko ale hotové, zdravé dýnové mlsání, dynove pyré na pohár, dýnovy šťáva, dýňový, citronove mlsani, recept na dýnovou štavu, dýňový cheesecake s pudinkem, dynovy koláč s pudinkem, dobré mlsání, co se semínky z hokkaida, stonky dýňové, zdrave ananasove mlsani

Suroviny:
šťáva ananasová, dýně hokkaido, pudink ananasový, cukr moučkový, citron

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu