Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srbské žebírko

Hodnocení receptu je 5,0 (112×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Prostá a dokonalá kombinace ingrediencí, taková je klasika v podobě srbské kotlety. Tradiční receptura si žádá sterilovanou kapii, ale v našem receptu jsme ji kvůli barvě a chuti nahradili čerstvými paprikami. Kotlety nejčastěji servírujeme s rýží.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 266 kJ /
781 kcal
Bílkoviny11,17 g
Tuky41,98 g
Vláknina16,24 g
Cholesterol 53 mg
Sodík 48 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy84,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozpálíme sádlo. Kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do pánve. Krok 2: Zprudka opékáme z každé strany asi 4 minuty, pak odložíme. Krok 3: Ve výpeku osmahneme dosklovata cibuli nakrájenou na plátky a taktéž nasekaný česnek. Krok 4: Přidáme na širší proužky nakrájené papriky a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Restujeme asi tři minuty. Krok 5: Přidáme rajský protlak, cukr a chvilku ještě restujeme. Krok 6: Přilijeme vývar, vložíme kotlety a odkryté dusíme asi 30 minut. Krok 7: Z másla a mouky uděláme jíšku a přidáme do pánve. Krok 8: Necháme 15 minut na mírném ohni probublávat. Krok 9: Dochutíme a můžeme servírovat. Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky nebo rýže.

TIP: Vepřové maso - rozdělení a použití

Zveřejněno 19. 11. 2013

Poznámka autorky rebeka

Recept jsem našla v novém Apetitu a stejný zde nenašla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srbské žebírko

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8A8j

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srbské žebírko

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8A8j

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

:-)<3:yes::yes: mé oblíbené :-K

Chutilo veľmi

Tak tenhle recept se u nás hned chytil.
Velká dobrota <3

danielle72: Výborně hudební skladatel Rimský Korsakov.:-D

Výborné. V osmdesátých letech to byla minutka v každé restauraci. S hranolkami za 14,90Kčs

Fakt výborný recept a úžasná mňamka.<3 Přikládám foto. :-K Neměl jsem sice žebro, ale jen plecko, jak však každý ví, plecko, z toho lze udělat všecko. :-D Tak udělal a nelituji. :-K Ani jsem nemusel zahušťovat jíškou, stačila hrudka másla , jako ve videu.:yes::-K

znamenivah: s hranolky (ten hranolek jako hrad, s hrady, ne s hradami)...

Hana Krieschová 22. 4. 2017 09:25
Je to výborné a opravdu k tomu jdou i brambory. Ale hranolky jsou lepší. :yes:

Prostě klasika, ať s jíškou nebo bez prostě klasa<3<3:yes:

:yes:Dělávám doma podobně.Akorát nedělám jíšku, ale kotlety rovnou před restováním obalím v mouce-ta se krásně pak rozvaří,nedávám česnek. Ochutnali jsme s hranolkami i rýží-oboje výborné.

Mám daleko k tomu, abych někomu něco vnucoval, ale hranolky zrovna nemusím, takže, rejže je bezva, ale vařený brambory jsou k tomu taky dost dobrý. Snad jsem se nedopustil nějaký kulinářský šílenosti. :-)
S pozdravem Tonda.

Kdysi jsme na něj chodili do restaurace, kde ho podávali s hranolkami. Já zvolila za přílohu fazole na kyselo, viz http://www.toprecepty.cz/recept/12673-fazole-na-ky.... Bylo to úžasné!:-p

Mňamka:-p

:-p:-K:yes:

:yes::-p:-K

rebeka:Právě jdu na to,tak snad se zadaří:-p

všem moc a moc děkuji:-K

Luxus:-p

Rebi, to je koncert, podle toho by mohl hrát i Varhan Orchestrovič Bauer :yes::yes::-D Nádhera, vážně;-) + 29

Já bych si pošmákla:-p:yes::-K

Krásné:yes::yes:

Super jídlo, překrásné foto :yes::yes::-p

:-):yes:

Tak a už vím co bude dneska k obědu.Díky za inspiraci.

rebeka:Byla to mňamka,trvala mi déle,protože to bylo s bůčku,ale byl samé maso.:-*

Znám ještě z dávných dob, takže bodík oprávněně letí tam, kam má.;-):yes:

maris:To máš pravdu,patřím k pamětníkům;-) a včera jsem koupila nádherný bůček:-p a udělám to dnes na oběd těm mých chlapům a myslím,že se olíznou. Rebece děkuji za dobrý recept,posílám rovnou :yes::yes::yes::yes::yes:,protože to je zkrátka dobrůtka,lahůtka.:-K Jdu vařit.:-p

Krásné, lahodící oku a určitě i jazyku:yes:

hanes24::-D:-D ať žije:-! s tou lutenicí je to dobrý nápad, někdy to zkusím, díky za tip;-):yes:
děkuji všem za shlédnutí receptu a hezké komentáře:-K

crnogorci si dají také, je to dobrota, vařená s láskou(místo rajčat a papriky lze přidat ljutenicu):yes::yes:Ať žije balkán!!!:yes::-D

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
srbské vepřové žebírko, veprove zebirko po srbsku, srbské vepřové žebírko recept, srpske zebirko, srbske vepřové kotlety, srbské kotlety, srbský vepřový kotlet, srbska kotleta, srbska veprova kotleta, srbsky kotlet, srbskezebirko, srbske rebirko, žebírko, kotlety po srbsku, srbké žebírko, vepřové po srbsku, vepřove žebírko balkán, srbske, srbská recept, sbské žebírko

Suroviny:
kotleta vepřová, sádlo, cibule červená, česnek, chilli paprika čerstvá, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, protlak rajčatový, vývar masový, cukr třtinový, sůl, pepř mletý, máslo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu