Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí krk na karamelizované mrkvi a šalotkách v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Ku. Petra Ku.

Snadný

Doba přípravy 360 min Doba tepelné úpravy: 360 min

360 min (360 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 660 kJ /
3 982 kcal
Bílkoviny231,83 g
Tuky299,44 g
Vláknina21,75 g
Cholesterol 520 mg
Sodík 3,00 g
Sůl7,04 g
Sacharidy79,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sporák si dáme keramickou nádobu pomalého hrnce (ujistěte se, že právě vaše nádoba je na tohle vhodná - ne všechny na sporák mohou), rozehřejeme a dáme na olej orestovat část slaniny, která nám zbyla ze špikování hovězího krku. Krok 2: Až špek zesklovatí, přidáme na větší špalíky nakrájenou mrkev, celé šalotky a celer na kostičky, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Krok 3: Poté přidáme našpikované, osolené a opepřené maso, které nechámeme zatáhnout ze všech stran. Krok 4: Pak přidáme hořčici, protlak a necháme také zarestovat. Krok 5: Až má vše pěkně hnědou barvu, podlijeme vodou, přidáme pyramidku koření, dle chuti osolíme a opepříme šťávu a předěláme z plotny. Krok 6: Dáme pomalit na II.stupeň HIGH 6 hodin. Krok 7: Maso podáváme nakrájené na plátky, aby vynikla struktura špikování. Krok 8: Podávala jsem jak se šťouchanými bramborami, tak s těstovinami - prostě dle chuti.. P.S. Brambory mi k tomu sedly víc :-)

Zveřejněno 21. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí krk na karamelizované mrkvi a šalotkách v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ev74

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí krk na karamelizované mrkvi a šalotkách v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ev74

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Mohu se zeptat kde se dá koupit piramida koření ,dříve jsem ji kupovala v Kauflandu ,ale už jsem ji pár let neviděla ;-(

Včera vyzkoušeno, dnes ochutnáno, perfektní recept (jen jsem větší část vody nahradil červeným vínem ;-)), díky.

Líbí, udělám pomaláčka přednostně!:-pwww.toprecepty.cz

Moc Vám všem děkuju, že jste se zájmem přešli můj recept a budete-li mít chuť, vyzkoušejte, myslím, že ani kližka by nebyla špatná ;-)

Petra Ku.:Péťo, moc prima recept a moc prima fotka, což znamená 15.bod:yes:

Petruš, moc pěkný recept, aj fotka ;-):-K

Péťo - máš to krásné a určitě výborné:-p:-):yes::yes:

Krásná,šťavnatá dobrota,mňam:-p:yes::-K
Už druhým rokem se rozhoupávám na pomaláč:-8:-))

Péťo klobouk dolů,krásně si se popasovala s PH:yes::yes::yes:pěkná práce:-p:yes:

toto bych si dala vždycky, vypadá to luxusně:yes::-p

Vypadá to moc dobře:yes::yes:+

Noooo,Peti,to je krása:yes::yes::yes:to se ti mooooooc povedlo:yes::yes: hned bych si dala:-p:-)):-))posílám bodík:yes:

Peťka, krásny recept!:yes:

Sakryš, vy mě k tomu PH ještě dostrkáte:-D Máš to pěkný Peti;-):yes:

Lidičky, moc vám všem děkuju :-) Vařila jsem v neděli na
oběd, zbylo, tak jsem maso nechala ještě ponořené ve šťávě a dneska to bylo fakt luxusní :-p

Petro ty už jsi s PH velký kamarád;-), skvělý recept:yes:

Už na pohled se to jen rozplývá:yes:

Tak, tak. Takhle to má vypadat.:yes: krásná práce.

To se mi líbí, krásně jsi pomalila, uložím ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
karamelizovaná mrkev, hovězí krk v pomalém hrnci, jak připravit hovězí krk, hovězí krk recept, hovězí krk, hovězí krk recepty, hovězi krk na mrkvi, priprava hoveziho krku, recepty z hoveziho krku, hovězí s mrkví, hovězí krk pomalý hrnec, karemelizovaná mrkev, hovězí krk cena, mrkev karamelizovaná, šalotka cena za 1kg, hovězí plátky v pomalém hrnci, hovězí recepty, hovězí maso s mrkví, hovězí krk v v pomalém hrnci, hovězí krk na mrkvi recepty

Suroviny:
krk hovězí, slanina uzená, olej, cukr, mrkev, celer, cibule šalotka, hořčice dijonská, protlak rajčatový, koření na svíčkovou, voda, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu