Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 558 kJ / 372 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,19 g |
| Tuky | 3,35 g |
| Vláknina | 23,34 g |
| Cholesterol | 6 mg |
| Sodík | 68 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 62,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistenú tekvicu nastrúhame na hrubé rezance (skôr hranolčeky), paradajky narežeme na kocky.
Krok 2: Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme tekvicu a paradajky, osolíme, okoreníme a dusíme 10 min.
Krok 3: V mlieku rozhabarkujeme múku, vlejeme do zeleniny a ešte 10 min pomaly varíme.
Krok 4: Dochutíme cukrom a octom na príjemnú sladkokyslú chuť a sekaným kôprom.
Podávame s akýmikoľvek fašírkami a zemiakmi, príp. len chlebíkom.
Podávame s akýmikoľvek fašírkami a zemiakmi, príp. len chlebíkom.
Zveřejněno 11. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tykvový prívarok s rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wjx
Moje poznámka
Tykvový prívarok s rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wjx
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 3 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 6 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 7 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 8 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 21 minutami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 24 minutami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 29 minutami
Babiččina čočková polévka
pesmax před 1 hodinou
Bramboráky
jahodp před 1 hodinou
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 1 hodinou
Kilimandžáro
jahodp před 1 hodinou
BeBe střecha
jahodp před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
jahodp před 1 hodinou
Tématické fráze:
jak se řekne slovensky dýně,
jak se řekne slovensky patizón,
jak se rekne slovensky lilek,
jak se řekne slovensky :ocet,
jak se řekne česky paradajky,
maslova tekvice recepty,
privarok z maslove dyne,
privarok s patizonu,
láďa hruška mocarela,
mocarela hrušky ládi
Suroviny:
tykev,
rajče,
cibule,
olej,
mléko,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
cukr,
ocet
Komentáře (9)
Pozri na dyne, tekvice a pod plody tu : https://www.toprecepty.cz/clanky/368-moje-dyne/
Magduška, ako rada by som sa s tebou podelila