Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obrácený hruškový šťavnatý koláč s černým pivem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Nevšední kombinace zpravidla zaručí úspěch. Vyhledáváte-li nové recepty, je pro vás tento jako stvořený. Kombinace hrušek, piva, perníkového koření a zázvoru je vskutku nevšední. Hotový koláč má krásnou strukturu a voní po karamelu.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 417 kJ /
5 597 kcal
Bílkoviny79,55 g
Tuky254,22 g
Vláknina52,30 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 2,56 g
Sůl2,32 g
Sacharidy708,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme hrušky. Oloupané a nakrájené na plátky je pokapeme citronem, aby nezhnědly. Na pánvi rozpustíme máslo a cukr. Jakmile začne cukr pěnit, přidáme hrušky, posypeme kořením a na mírném plamenu dusíme asi 10 minut. Krok 2: Na těsto necháme spolu pivo a med v kastrůlku přejít varem, odstavíme a po částečném zchladnutí vmícháme sodu a necháme zcela zchladnout. Krok 3: Vejce vyšleháme s cukrem, přilijeme olej a pivo a vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva a kořením. Přidáme oloupaný a nastrouhaný, nebo přes lis na česnek (vlákna zůstanou v lisu a do těsta tak dojde jen čistá dřeň) prolisovaný zázvor. Krok 4: Malý pekáček nebo dortovou formu vyložíme papírem na pečení, na dno rozložíme hrušky (karamelizovanou šťávu z hrušek, která krásně zhoustla, necháme na dokončení), opatrně nalijeme těsto a upečeme v troubě vyhřáté na 170 °C. Krok 5: Po zchladnutí opatrně otočíme dnem vzhůru, sloupneme papír na pečení a povrch ještě pokapeme odloženým karamelem. Krok 6: Koláč je šťavnatý a velice chutný.

TIP: Rady a tipy jak uchovávat zázvor

Zveřejněno 25. 3. 2011

Poznámka autorky zizala

Inspirace: Apetit 03/2005, upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvNv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvNv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

snazilka: :-K:-K Tak to mám velkou radost, že chutnal. Moc děkuju za vyzkoušení a hezkou fotku :yes::yes::-K. Ten zázvor chuť hrušek lehce doplňuje, ale není tam nezbytný ;-)

Snad více než rok, jsem si říkala, že musím ochutnat tenhle koláč, dneska jsem ho konečně upekla a stejně "nevím, jaký je" - zapomněla jsem na zázvor ;-( To zamrzí:-( , co kdyby byl ještě výbornější? Tak snad se příště zadaří bez chyb... Udělám ho na velký plech, těsta bylo hodně, nižší by nevadil. Moc nám chutná :-* !

No bože.....to je nádhera, to je vítěz víkendového vaření :-D

:-p to je krásný recept:yes::-K

Ještě jednou děkuju za zájem :-K

Hrušky, perníkové koření a černé pivo, úžasný recept :yes::-K.

Maruško, to je milé od Tebe :-K:-K:-*:-8:-8

zizala: Jaruško, musím ale říct, že ten Tvůj vypadá daleko líp než z Apetitu;-):-)

Děkuju za zájem:-K Musím říct, že byl opravdu chutný a šťavnatý, doporučuju.
Kamila: tak to máme stejný zdroj s Ona Dnes, přesně tuhle fotku mám v tom starém Apetitu. Ostatně jsem zdroj nezapřela, je to v poznámce;-)
Spagi, teda takhle aktivní já ve čtvrt na čtyři ráno nejsem :-8:-)):yes:

Určitě nebude dobrý, že ne? Jo, jenže od tebe jo,takže ukládám a letím pro to pivo :-D:-D:-p:-p:yes::yes:

:yes:

Jarka, bomba :yes::yes::yes::-D:-D:-D Nemám čo dodať :-! + 6

Jaruško, ten je nádherný, vypadá krásně šťavnatě:yes::-p+

Umírám, nádhera, boží... :yes:

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
obrácený koláč z hrušek, hruskovy kolac apetit, hruškový koláč s karamelem, hruskovo karamelovy kolac, hruškový koláč s perníkem, recepty s černým pivem, obraceny kolac s hruskami, moučníky s černým pivem, obrácený koláč apetit, stavnaty kolac, hruškový koláč, moučník s černým pivem, buchta s cernym pivem, hruškovy pivní rohlíky, pivni hruškový koláč, hruškový koláč perníkové koření, obraceny kolac s karamelem, koláče apetit 1 hruškový, hruškový, obraceny hrskovy koláč

Suroviny:
pivo černé, med, soda jedlá, vejce, cukr hnědý, olej, mouka špaldová hrubá, mouka hladká, sůl, prášek do pečiva, koření do perníku, zázvor čerstvý, hruška, šťáva citronová, cukr hnědý, máslo, koření do perníku

Přidat fotografie receptu