Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnečka

Hodnocení receptu je 4,9 (65×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

www.zarovi.cz

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Česnečka je jedna z nejlevnějších a nejoblíbenějších polévek. Taková česnečka je i snadná a zvládne ji uvařit každý začátečník. Základní recept můžeme vylepšit uzeninou, slaninou, vejcem apod.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie809 kJ /
193 kcal
Bílkoviny5,90 g
Tuky1,52 g
Vláknina13,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 195 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy35,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu přivedeme k varu, vhodíme na kostičky nakrájené brambory, přidáme bujón a vaříme 10 minut. Krok 2: Mezitím na kolečka nakrájíme cibuli a osmahneme ji na trošce másla. Krok 3: Když se brambory uvaří, odstavíme hrnec z plamene, přidáme rozmačkaný česnek, osmahnutou cibuli a koření. Krok 4: Podáváme s kostičkami osmaženého chleba.

TIP: Jak na česnečku

Zveřejněno 21. 3. 2008

Poznámka autorky www.zarovi.cz

Pokud není cibule, nevadí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnečka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EEk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnečka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EEk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborná polévka 😊 snadná a rychlá. Podávám vždy s krutonky z chleba a strouhaným sýrem 👍

Místo osmažené cibule jsem dal více česneku. Ta cibule mi tam nesedí.

Ty tři stroužky česneku, to bude asi překlep ne? Tipoval bych tři paličky. :-)

Ta cibule tam musí udělat zajímavou chuť :-8

Recept připomíná spíš oukrop. Ale chuťově je dobrý, když nedáte takové kvantum cibule

Lukáš T.: nikdy !!! :-) ...

Moc dobrá s krutonky a sýrem na Nový rok dobrá volba.:yes::yes::yes:

Dělala jsem dle receptu a manžel mi řekl, že je to nějaká cibulačka :-D:-D Škoda, že jsem nečetla komentáře, příště dám alespoň palici česneku a k tomu kmín.

Ahoj,polévka super.Dneska jsme si doma pochutnali.Přidala jsem pouze víc bujonu a česneku.A dávám jeste kním.:-):yes:

dělám ji stejně, akorát tam ještě házím kmín.. A video taky pěkný akorát ste nějak zapomněli na česnek??? :-D :-D

A jaký je nejlepší bujón do česnečky ?.. děkuji :-((:-) Jinak zkusím ..

Dnes jsem vařila je dobra dělala jsem z 2 litru a dala jsem palicku a pul česneku a musím říct asi máme špatný česnek protože česnek nejde citit tak jsem dala ještě sušený česnek a je výborná :-8:-8

žůůůžo:-)<3:-*:-K:-D:-8:-p;-):-Q:-O8-(:-(;-(:-((:-//:-!:-!:-!:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Moc dobrá polévka, pochutnali jsme si...:yes:

Ráda vařím rychle a chutně.....a tento recept splňuje oboje :-) doporučuji

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
česnečka, česnečka recept, recept na česnečku, česnečka s brambory a vejcem, recept cesnecka, vynikající česnečka, česnečka s bramborem, česnačka, česnečka s vejcem, recepty česnečka, jak udělat česnečku, jak se dělá česnečka, cesneska, nejlepší česnečka, jak se vaří česnečka, česneková polévka recept, jak uvařit česnečku, top recepty česnečka, česnečka s bramborem a vejcem, česnečka recepty

Suroviny:
brambory, cibule, česnek, voda, majoránka, pepř, bujón, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu