Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí ragú na liškách a kořenové zelenině

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

littlebro

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 742 kJ /
416 kcal
Bílkoviny90,90 g
Tuky5,85 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 216 mg
Sodík 347 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zpěnit do hluboké pánve na máslo. Přidáme očištěné a na kousky nakrájené lišky. Pustí si vodu, takže je několik minut podusíme, pak necháme odpařit vodu, přidáme víno a nepřikryté necháme odpařovat. Krok 2: Mezitím v třecí misce rozdrtíme půl čajové lžičky fenyklu, lžičku kmínu, 4-5 hřebíčků a 4 kuličky nového koření. Krok 3: Po odpaření alkoholu z vína přidáme koření a marmeládu, rozmícháme a v momentě, kdy se koření rozvoní, necháme směs mimo plamen odpočinout. Krok 4: Kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostičky umístíme na druhou pánev s máslem. Krok 5: Kostky masa (nejlépe prorostlejší - pustí více šťávy) přidáme k zelenině osmahnout ve chvíli, kdy zelenina začne na másle „šumět“.
Necháme maso zatáhnout a zeleninu mírně zkaramelizovat (mrkev tak pustí do masa nasládlou chuť). Krok 6: Přidáme ke směsi z lišek, podlijeme vodou (lze použít i hovězí vývar), mírně osolíme (vodu budeme později odpařovat), opepříme a přikryté pokličkou necháme na mírném plamenu dusit 1,5 – 2 hod. Občas vše promícháme, popř. přidáme vodu (vývar). Krok 7: Až je maso zcela měkké a rozpadá se na vlákna, necháme odpařit přebytečnou tekutinu do konzistence středně husté omáčky.
Teď je na místě ochutnání a případné dosolení podle potřeby.
Celková chuť by měla být výrazně hovězí a mírně nasládlá.

Jako přílohu volíme např. šťouchané brambory.

Zveřejněno 5. 10. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVK7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVK7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

littlebro: Dobře, věřím ti a určitě vyzkouším, jinak recept se mi fakt líbí :-p:yes:

Přebití chuti jsem nezaznamenal, liška pustí své aroma a chuť do tuku a odtud je to rozneseno do celého pokrmu. Nechutná to po liškách, ale nádechem z nich :-)

Recept není špatný, jen trošku nevím, proč zrovna volit lišky, když evidentně všechny ostatní přísady chuť lišek (a asi i jiných hub) přebijou?

Tématické fráze:
ragu z lišek, liškové ragů, hovězí s luskami, hovězí ragú, hovězí ragů s kořenovou zeleninou, hovezi s liškami, hovezi ragu na zelenine, hovezi klizka na liskach, hovězí krk na zelenině, hovazi ragu s liskami, ragu s kořenovou zeleninou, maso na liskach, jehněčí na korenove zelenině, hovězí kostky na liškách, pečené hovězí na liškách, františkovské nudle, hovězí ragú se zeleninou, hovězí ragu s s korenovou zeleninou, hovězí ragú na s marmeládou, hovězí kližka na lišky

Suroviny:
maso hovězí na guláš, houby lišky, víno červené, mrkev, petržel, celer, cibule červená, marmeláda, sůl, pepř, koření nové koření, fenykl, koření hřebíček, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu