Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarková pomazánka

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby chlazení

20 min (20 min příprava, bez doby chlazení)

Výborná škvarková pomazánka chutná jako od maminky nebo babičky a je tak jednoduchá, že ji hravě zvládnou i začátečníci. Domácí škvarkovou pomazánku si nejlépe vychutnáme s chlebem, kyselou okurkou a čerstvou cibulí.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 006 kJ /
1 914 kcal
Bílkoviny37,56 g
Tuky190,28 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 417 mg
Sodík 1,07 g
Sůl2,46 g
Sacharidy11,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Škvarky pomeleme, cibuli nadrobno nakrájíme a vajíčko nastrouháme na struhadle. Vše dáme do misky a přidáme hořčici. Krok 2: Všechny suroviny smícháme v misce a dochutíme podle vlastní chuti. Pokud se nám pomazánka zdá moc hrubá, můžeme její strukturu zjemnit ručním mixérem. Krok 3: Hotovou pomazánku uložíme do skleničky a vychladíme v ledničce.

TIP: Další chalupářské pomazánky

Zveřejněno 25. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarková pomazánka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZqW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarková pomazánka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZqW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Dělám stejně, jen přidám 2 prolisovane stroužky česneku, nechám do 2 dne uležet.

Dala jsem misto klasické hořčice medovou a super<3

Za mě bez vajíčka,škvarky,cibule,hořčice,sádlo,sůl pepř.....nahoru na chleba ať si dá kdo chce co chce....

Výborná

Pomazánka je vynikající :yes::yes::yes:<3

a.onofrejová 23. 11. 2015 15:12
;-(Dobrý den, pomazánku jsem dle návodu vyzkoušela. Je opravdu výborná.:

A já přidávám jednu malou,uvařenou a pomletou bramboru,pomazánka ja jemná a není tak mastná.

...dnes jsem ji vyrobil ale pak jsem se podíval na Topky jak ji dělají jinde. Já ji dělám skoro stejně jen nedávám vejce ale přidávám kyselou okurku ale dnes jsem vyzkoušel přidat i 1 PL moji ohnivé pasty:
http://www.toprecepty.cz/recept/40032-ohniva-pasta...
Vím, že samochvála smrdí a tak alespoň dodám: VELMI DOPORUČUJI:-!

Přesně takhle ji dělávala moje babička,jen do ní přidala ještě máslo,je opravdu skvělá :-p

hafikov:Mám připravené namleté škvarky a kolegy labužníky jsem přes internet požádal o radu co s tím dál.Jako vždy také i nyní nezklamali :-Da poradili .Už přidáním sladkokys.okurky a špet.pálivé hořčice poměrně hodně změnilo a zvýraznilo chuť pomazánky.Na závěr palec nahoru,ale s poznámkou\\\"ach ty kalorie\\\" co s přebytkem kalorií?Malý dvůr a velký bič?
Zdravím labužníky !vaření

Tuhle pomazánku také dělám,ale moje maminka do ní dávala navelmi jemno nastrouhanou sladkokyselou okurku a špetku pálivé hořčice.A je to vážně moc dobré.:yes:

Už asi měsíc jí dělám:-D.Tak teď už bych fakt mohla,že:-D
:yes::yes:

Jejda, zase dnes jeden recept jídla, které mám moc ráda, ale musím se mu vyhýbat:-(:-D:yes:+3.

Také ještě přidávám kyselé okurky.Takže super a posílám bodík.Jinak z Přerova pocházel můj otec tak zdravím Přerováky.
:-*:-8

miluji škvarkovou pomazánku. ale já do ní dávám i kyselé okurky a vejce vynechávám.:yes:

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
škvarková pomazánka, škvarková pomazánka recept, škvarková pomazánka podle babičky, recept na škvarkovou pomazánku, pomazanka škvarkova, recept škvarková pomazánka, recepty škvarková pomazánka, jak se dělá škvarková pomazánka, škvarková, škarková pomazánka, škvarkové pomazánky, škvarková pomazánka recepty, svarkova pomazanka, jak udělat škvarkovou pomazánku, skvarkovapomazanka, škvarková pomazánka, skvarkova po, oškvarkova pomazánka, skvarkova pomazanky, recepty na škvarkovou pomazanku

Suroviny:
škvarky, vejce, cibule, hořčice, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu