Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Hodnocení receptu je 4,8 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez použití tlakového hrnce

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez použití tlakového hrnce)

Jestli existuje bezkonkurenčně nejoblíbenější polévka, je to hovězí vývar s knedlíčky. Vaří se ke svátečnímu obědu, na svatbách, rodinných oslavách, ale také jen tak pro chuť. Vyzkoušejte náš recept na silný vývar jako od babičky.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 404 kJ /
1 292 kcal
Bílkoviny214,50 g
Tuky32,38 g
Vláknina7,61 g
Cholesterol 2,03 g
Sodík 983 mg
Sůl2,81 g
Sacharidy33,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso dáme vařit do tlakového hrnce asi se 2 litry vody. Můžeme tam přidat ještě kost, aby byl vývar silnější. Ještě osolíme a dáme celou cibuli, kvůli barvě i se slupkou. (Ale odkrojíme konce). Maso i s cibulí můžeme uvařit i v klasickém hrnci, jen doba varu bude mnohem delší - 2-3 hodiny, ale nevaříme prudce, spíše jen táhneme kolem bodu varu nebo těsně pod ním. Krok 2: Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru, nakrájíme na kostičky a dáme zpět. Krok 3: Nyní připravíme játrové knedlíčky. Játra rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce, nasekanou petržel, utřený česnek a zahustíme trochou strouhanky. Lžičkou vykrajujeme kousky a házíme do vroucího vývaru a necháme povařit. Krok 4: Nyní dáme zvlášť do hrnce vařit mrkev, celer a petržel, očištěné a nakrájené na kostičky. Po uvaření zeleninu scedíme a vložíme ji do hotového vývaru. Krok 5: Stejně zvlášť uvaříme nudle, přecedíme, propláchneme studenou vodou a pak je teprve vložíme do vývaru. Pokud si polévku připravujeme dopředu nebo ji chcete podávat až druhý den, uvařené nudle necháme zvlášť a do polévky je dáme těsně před podáváním, protože nudle nabydou a polévka je pak moc hustá. Krok 6: Nakonec dáme do polévky nasekanou petržel, dochutíme solí a pepřem.

TIP: Jak na domácí nudle

Zveřejněno 5. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J9P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J9P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Sandra: Poradím vám-používám vykrajovátko na kuličky na brambory-budete mít všechny kuličky stejné

dortu

vždy přidám tak 2-3 morkové kosti ( podle velikosti ) a kousek oháňky, mám to s tím radši, bez toho to není moc ono a dělám v normálním hrnci, a necham to vařit třeba 7-8 hodin přes noc ( probublávat samozdřejmě ) a to má pak grády, pořádnej silnej vývar, ne jak ty z papiňáku a když přidáte 2 omyté neoloupané stroužky česneku, které lehce nakřápnete nožem, tak jen třešnička na dotu:-))

ano, nejlepší:yes:

prostě klasika. Co dodat... :-) Žádné vegety, podravky a podobné perverznosti...

:-Ksuper knedlíčky, před chvilkou dovařeny a jsou vynikající:-K

Dneska sem poprvý vařila polívku a zkusila jsem tuhle ... a musím říct že paráda, povedla se a je moc dobrá ;-) akorát ty knedlíčky jsem neměla tak krásně kulatý jako na obrázku :-))

Na polévce doplněné "clelestýnskými nudlemi"http://www.toprecepty.cz/recept/1762-celestynske-n...jsme si pochutnali;-)+Bodík a fotku přidávám:-)

No jdu na to, akorát mám problém, nemám petrželovou nať.Tak snad to bude dobré i bez toho.

Vynikající je taky udělat knedlíčky z droždí,postup je stejný jako u játrových.Akorát kvasnice rozehřejem na másle a pokračujem...:-p

Super, udělala jsem dvoje knedlíčky, ještě ty, které radí Bibinka v komentářích. Jsou taky perfektní, udělala jsem si jich zásobu do mrazáku, takže mám zamražené játrové, bylinkové a masové a jsem spokojená. :yes:

Klasika , která nikdy nezklame:-p, posílám 2.bodík:yes:

Milujeme tuto polévku.Dělám i z drůbežích jater,no prostě které jsou po ruce.Ada,většinou se dělají polévky na dva dny alespoň u nás ,tak já dělám 3-4 litry .Máme moc rádi polévky to je základ.:yes:

můžu se zeptat pro kolik je to přibližně osob?

mňam,jdu pro játru,super fotky pro hladové oči

Načíst další komentáře (8)

Tématické fráze:
hovězí polévka z vývaru, polevka s jatrovymi knedlicky, játrové knedlíčky do polévky, hovězí polévka v tlakovém hrnci, hovězí polévka, polevka s jatrovymi knedlicky recept, hovězí polívka, polévky recepty, hovezi polevka s knedlicky, hovezi polevka recept, veprovy vyvar, hovězí consome, kuřecí vývar podle pohlreicha, hovězí consomé recept, consomé recept, knedlíčky do polévky, vývar v tlakovém hrnci, polevka hovezi vyvar, consomé, hovězí vývar polévka

Suroviny:
přední hovězí, mrkev, celer, petrželka kořenová, sůl, pepř mletý, cibule, nudle vlasové, nať petrželová, játra vepřová, česnek, majoránka, sůl, pepř mletý, vejce, strouhanka, nať petrželová

Přidat fotografie receptu