Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z vařené mrkve s uzeným sýrem

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 488 kJ /
1 790 kcal
Bílkoviny93,00 g
Tuky145,60 g
Vláknina8,70 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 2,64 g
Sůl6,60 g
Sacharidy22,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvarenú mrkvu rozmixujeme, pridáme nastrúhaný údený syr, prelisovaný cesnak, korenie, osolíme, pridáme olej (alebo majonézu so smotanou) a premiešame, príp. premixujeme. Krok 2: Nakoniec vmiešame cibuĺu, kto má rád, alebo pažítku. Dnes som robila verziu s olejom. Je vhodné použiť aj mrkvu z polievky, vývaru.

Zveřejněno 12. 11. 2014

Poznámka autora magdalenka

Podávame s topinkami, príp. s chlebom.

Pomazánka po odstáti chuťovo pripomína pomazánku z údenej klobásy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JjLo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JjLo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

misula29: teší ma, že som ťa inšpirovala.:-K

Použila jsem zeleninu z polévky, mrkev jsem doplnila kouskem vařeného celeru, petržele, kedlubnu, česneku, pórku a cibule. Podávala jsem se zelenou natí a nakládaným zeleným pepřem. Příště bez obav použiji na jednohubky. Zajímavá chuť a hezká barva:yes:

:yes::yes:-D:-D:

Pomazánka se mi moc líbí Magduško. Tohle určitě vyzkouším :yes::yes::-K:-p:-p

Zdenka1: ani trochu, teda vzdialene? :-)) nám sa zdalo, že áno, vďaka cesnaku a údenej chuti syra. Som rada, že si našla odvahu a vyskúšala.

Do toho receptu jsem se pustila proto, že by měl chutnat po klobáse:-):-p. V mé pomazánce tedy nic klobásu nepřipomínalo:-O, ale i tak nám moc chutnalo:-p a recept řadím mezi oblíbené:yes:. Minimum surovin, levných a ještě k tomu i zdravých:yes:. Oceňuji bodíkem:yes:

Magdalenko,Tvá pomazánka se mi moc líbí:-K:-p:yes:
Jak tady píšou ostatní,také dělávám ze syrové mrkve,jen ji chvíli orestuji na másle:-)

spagetka:
Podobným způsobem zpracovávám (samozřejmě ne vždy) zeleninu použitou při přípravě masových vývarů... Vlastně "nastavuji" aromatické (lososové, tuňákové) či příliš tučné (máslo, mascarpone, škvarky, pečený bůček) pomazánky...

maiva: zrejme to robí údená aróma syra a ten cesnak...:-)) (ale klobása je klobása!) Pomer surovín je možné upraviť.
Dávame si obyčajne na suché topinky.
Recept som raz niekde objavila ako klobásovú pomazánku pre vegetariánov.

Magdalenka, zajímavá pomazánka,určitě dobrá jako Tvoje další recepty:-p+:yes: a když voní po klobáskách:-D bude skvělá:yes:

Na první pohled to vypadá jako levná pomazánka. Ale těch 300gr uzeného sýra není levná záležitost... Hmmm.. možná na Slovensku tak drahý nebude.... Jinak OK. Někdy vyzkouším. ;-)

Ale to je moc sympatická pomazánka :yes::yes:

maris: a je tam menej cholesterolu...:-D

magdalenka: určitě vyzkouším, když připomíná chutí uzenou klobásu, tak je naprosto geniální;-):-D:-D:yes:+

S varenou mrkvou je to akosi iné. Návšteva neverila, že tam nie je údená klobása rozmixovaná.
Tiež robím pomazánky so surovej mrkvy, ale po odstáti mi vadí tá tekutina.
Vďaka za zastavenie u mojeho receptu.:-K

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
pomazanka z varene mrkve, pomzánka z uzené mrkve, pomazánka s vařené z mrkve, jídlo z vařené z mrkve, z varene mrkve, pomazánka z vařené mrkve recepty, pomazánka na topinky z mrkve, kolac z varene mrkve, jídla s vařenou mrkvou, lada hruska udeny syr, pomazánka z mrkve na topinky, pomazánka z klobásy a mrkve, recepty z mrkvy, pomazanka z varena mrkve, testoviny s uzenym losose, lada hruška bramborové lupínky, pomazánka z vařených brambor a mrkve, pomazanka-z-varene-mrkvy-s-uzenym-syrem, bramborové lupínky ládi hrušky

Suroviny:
mrkev, sýr uzený, česnek, sůl, pepř, olej, cibule, pažitka

Přidat fotografie receptu