Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 866 kJ / 924 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,69 g |
Tuky | 50,69 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 387 mg |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 89,24 g |
Postup přípravy
Změklé máslo utřeme se žloutkem, přidáme muškátový květ a citronovou kůru. Z bílku a soli ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové směsi přidáme mléko a opatrně zahustíme strouhankou. Zlehka vmícháme sníh z bílku. Podle potřeby ještě dohustíme strouhankou. Tvoříme malé knedlíčky, obalíme ve zbytku strouhanky a vaříme je v rybím vývaru nebo ve vodě 7 minut. Scedíme a vložíme do hotové polévky. Knedlíčky jsou nadýchané a voňavé. Lze je připravit den předem a uchovat dobře zakryté - aby neoschly - v chladnu.
Zveřejněno 13. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lmR7
Moje poznámka
Vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lmR7
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 8 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 18 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 4 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 5 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 5 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 5 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 6 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 7 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 7 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 8 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 9 hodinami
Tématické fráze:
knedlíčky z jiker,
jak dlouho vařit jikry,
rybí knedlíčky,
jak dlouho varit jikry a mlíčí,
knedlíčky z mlíčí,
jak dlouho vařit rybí hlavy,
polévkové knedlíčky z jiker,
knedlíčky z rybího masa,
jak dlouho vařit kapří hlavu,
knedlíčky z rybích jiker,
kapr jikrnáč,
jak dlouho vařit vnitrnosti z kapra,
jak dlouho vařit rybí polévku,
jak dlouho vařit rybí vývar,
jak dlouho vařit kapra,
jak dlouho vařit rybí hlavu,
žábry vařit či nevařit,
jak dlouho vařit kapři hlavu??,
knedličky s jiker,
jak dlouho vařit mlíčí
Suroviny:
kapr,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
česnek,
cibule,
zelenina kořenová,
petrželka,
ořech muškátový,
máslo,
mouka hladká,
máslo,
vejce,
kůra citronová,
sůl,
mléko,
strouhanka,
květ muškátový,
máslo,
pečivo
Komentáře (7)