Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 735 kJ / 1 849 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 257,35 g |
| Tuky | 52,03 g |
| Vláknina | 23,45 g |
| Cholesterol | 1,26 g |
| Sodík | 1,13 g |
| Sůl | 2,57 g |
| Sacharidy | 39,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Já jsem si postup malinko upravila, protože jsem připravovala maso vcelku a Roman Vaněk měl maso na kostky a dusil ho přímo v omáčce podobně jako guláš.
Krok 2: Na másle se sádlem orestujeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova.
Krok 3: Vsypeme cukr a necháme zkaramelizovat dohněda, aby měl základ tmavší barvu.
Krok 4: Přilijeme ocet a necháme zcela odpařit. V této fázi vložíme osolené maso a na základu ho ze všech stran opečeme.
Krok 5: Podlijeme vínem, z poloviny ho odpaříme a přilijeme cca 200 ml silného vývaru.
Krok 6: Vložíme všechno koření včetně tymiánu, přiklopíme a dusíme na mírném ohni doměkka. Občas maso obrátíme.
Krok 7: dyž je maso měkké, vyjmeme ho (přikryjeme, aby nám neoschlo a uchováme v teple) a doděláme omáčku. Zbavíme se koření a základ propasírujeme nebo rozmixujeme dohladka.
Krok 8: Vmícháme povidla a šípkové pyré nebo zavařeninu, případně přilijeme trochu vody nebo vývaru, smetanu a zahustíme jíškou.
Krok 9: Ještě půl hodiny necháme provářet na mírném plameni.
Krok 10: Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.
Zveřejněno 13. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K22R
Moje poznámka
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K22R
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
kančí se šípkovou,
kančí se šípkovou vaněk,
roman vaněk hovězí guláš,
šípková omáčka vaněk,
kančí guláš se šípkovou,
kančí se šípkovou omáčkou vaněk,
kančí guláš podle vańka,
kančí se šípkovou omáčkou,
kančí guláš vaněk,
gulas podle vanka,
kanec na šípkové omáčce vaněk,
vaňek recepty,
steak podle vaňka,
roman vanek kulicky z mleteho masa v rajcatove omacce,
kančí kýta se šípkovou vaněk,
vaněk kančí na sipkove,
kančí kýta se šípkovou omáčkou roman vaněk,
sipkova omacka s pernikem,
roman vaněk šípková omáčka,
šípková omáčka roman vaňek
Suroviny:
maso kančí,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
povidla švestková,
marmeláda šípková,
cukr,
ocet,
pepř černý,
koření nové koření,
jalovec,
vejce,
tymián čerstvý,
víno červené,
máslo,
sádlo,
jíška máslová,
sůl,
smetana
Komentáře (17)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0