Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 840 kJ / 679 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,72 g |
| Tuky | 36,35 g |
| Vláknina | 13,95 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 66 mg |
| Sůl | 0,14 g |
| Sacharidy | 50,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Naporcovaného králíka opečeme na oleji. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou zeleninu na tenké nudličky a společně osmahneme na rozpáleném oleji dohněda.
Krok 2: Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, jalovec, sušené švestky a opečené králičí maso, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Krok 3: Pak maso vyjmeme, omáčku zahustíme perníkem, přilijeme červené víno a krátce povaříme. Nakonec omáčku přecedíme a přidáme do ní nasekané a opečené mandle a rozinky. Podáváme s knedlíkem, gnochi, podle chuti.
Zveřejněno 19. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík načerno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7wkj
Moje poznámka
Králík načerno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7wkj
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 15 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 21 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 2 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 12 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 14 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 14 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 14 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 15 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 16 hodinami
Tématické fráze:
černá omáčka z králíka,
načerno,
kralik na černo,
králík recepty,
recepty králík na černo,
kraliknacerno,
nudličky z králíka,
králík na černo recept,
omacka nacerno,
recept kralik,
kralik recept,
černá omáčka s králíkem,
králík na černo knedlík foto,
černa omačka vanoční z kralika,
načerno s mandlemi,
cerna omacka z kralia,
top recepty kralik,
top recepty králík na černo,
recepty s kralikem,
recepty na kralika nudlicky
Suroviny:
stehno králičí,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
švestky sušené,
perník strouhaný,
víno červené,
rozinky,
mandle,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
pepř,
jalovec,
bobkový list,
olej,
voda
Komentáře (22)
No, možná kdyby Jana Remkova: napsala "Díky, v rcc jsem opravila", tak by vám psaní ušetřila...
casino:150g nasekaných a opečených mandli?Já v surovinách vidím 70 g