Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík načerno

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 840 kJ /
679 kcal
Bílkoviny15,72 g
Tuky36,35 g
Vláknina13,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,14 g
Sacharidy50,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Naporcovaného králíka opečeme na oleji. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou zeleninu na tenké nudličky a společně osmahneme na rozpáleném oleji dohněda. Krok 2: Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, jalovec, sušené švestky a opečené králičí maso, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Krok 3: Pak maso vyjmeme, omáčku zahustíme perníkem, přilijeme červené víno a krátce povaříme. Nakonec omáčku přecedíme a přidáme do ní nasekané a opečené mandle a rozinky. Podáváme s knedlíkem, gnochi, podle chuti.

Zveřejněno 19. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík načerno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7wkj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík načerno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7wkj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

To jsme si pochutnali… 😋😊 Opravdu moc dobré jídlo, výborná, zajímavá, moc chutná omáčka. 👌 A ty mandličky v tom… Hmmm… Mňam. 😋😃

Hella: Moje babička říkala, že bez králíka načerno nejsou vánoce. Proto ho vařím každý rok, i když tu babička už spoustu let s námi není. Recept se mi líbí, skoro tak králíka vařím a souhlasím , že nakonec dávám povidla a dost, abych docílla tu správnou chuť, nedávám víno. Posílám bodík.:-)

pěkný:yes:

tejaja: Na tohle množství masa bych dala 1 mírně navršenou lžíci povidel. Množství záleží na chuti každého a přidat můžeš vždycky :-D Teprve povidla tomu dodají tu správnou sladkokyselou příchuť.

Hella: Helka, koľko povidel dávaš?

Aby byla omáčka černá, musí do ní přijít povidla. U nás to je štědrovečerní jídlo a jíme pouze s chlebem.

pilatka3: Děkuji, to mám radost :-) Každý si může tu omáčku dochutit podle sebe. Já přidala trošinku medu a citronové šťávy, ale nemusí být :-)

Dnes jsem ho tak dělala a ten se dá jíst, necítím tam králičinu - tu nemusím!!!Dobrý recept!!Rodinka chválila.:-K

:yes: moc pěkné:-K

casino:"Díky, v rcc jsem opravila" :-D :-D :-D

Anna Kocikova:
No, možná kdyby Jana Remkova: napsala "Díky, v rcc jsem opravila", tak by vám psaní ušetřila...;-)

To je lahoda už jen od pohledu,mňam:-p:yes::-K

casino:150g nasekaných a opečených mandli?Já v surovinách vidím 70 g:-O:-8

Jani, to je prostě velká dobrota:yes::-D krásné foto;-)

casino: asi;-)

"150g nasekaných a opečených mandlí":-?:-O
To je asi jako s tím kořením, že...;-)

Tématické fráze:
černá omáčka z králíka, načerno, kralik na černo, králík recepty, recepty králík na černo, kraliknacerno, nudličky z králíka, králík na černo recept, omacka nacerno, recept kralik, kralik recept, černá omáčka s králíkem, králík na černo knedlík foto, černa omačka vanoční z kralika, načerno s mandlemi, cerna omacka z kralia, top recepty kralik, top recepty králík na černo, recepty s kralikem, recepty na kralika nudlicky

Suroviny:
stehno králičí, cibule, mrkev, petržel, celer, švestky sušené, perník strouhaný, víno červené, rozinky, mandle, sůl, pepř, koření nové koření, pepř, jalovec, bobkový list, olej, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu