Dyňová polievka podľa Jamieho Olivera
Nechcete vyzkoušet recept na vymazlenou dýňovou polévku? Takovou, na kterou se srdce směje? A jejíž autorství je přisouzeno jedné ze světových kuchařských ikon? Tak směle do práce, výsledek stojí zato.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 262 kJ / 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,07 g |
Tuky | 9,73 g |
Vláknina | 38,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 114 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 77,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všetko nakrájame na hrubšie kusy, polievka sa bude mixovat.
Krok 2: Na olej hodíme cibuľu, zeler, mrkvu a opražíme pridáme cesnak, dyňu, zalejeme vývarom a necháme varit.
Krok 3: V papiňáku varíme 20 minut, v normálnom kastróle asi 40 minut.
Krok 4: Potom všetko rozmixujeme a dochutíme soľou a korením.
Krok 5: PRÍLOHA: Na oleji opražíme do chrumkava šalviové lísky, odstavíme z ohňa. Lístky dáme nabok a v oleji rýchlo namočíme z oboch strán krajce ciabatty.
Krok 6: Parmesán nastrúhame na jenmom struháku na ciabattu a utlačíme, aby to neodpadlo.
Krok 7: Parmesán dáme z oboch strán a nasucho opečieme pekne dočervena, tiež z oboch strán.
Krok 8: SERVÍRUJEME: Do taniera alebo misky dáme opražené krajce ciabatty, zalejeme polievkou a na vrch poukladáme pár šalviových lístkov a pokvapkáme olivovým olejom
Zveřejněno 11. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dyňová polievka podľa Jamieho Olivera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8v5
Moje poznámka
Dyňová polievka podľa Jamieho Olivera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8v5
Nejnovější recepty
Celerový salát pro diabetiky
Přidáno před 3 hodinami
Černá čočka beluga s rajčaty, kapií, uzeným masem a volskými oky
Přidáno před 3 hodinami
Silvestrovský lososový tatarák
Přidáno před 3 hodinami
Banánové lívanečky z kefíru
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 4 hodinami
Zapečený květák v listovém těstě
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové plátky pečené s marinádou
Marek_Bláha před 1 hodinou
Košíčky tety Vlasty
Kava 2 před 2 hodinami
Domácí nudle
Kava 2 před 2 hodinami
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 5 hodinami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 5 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 6 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 7 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 9 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 10 hodinami
Černá čočka Beluga se zeleninou a uzeným masem
Teomi před 12 hodinami
Tématické fráze:
hokajdo,
dinová polevka,
tekvicova polievka,
polévka hokajdo,
dýně hokajdo,
hokajdo polevka,
hokajdo recept,
dýňová polévka od pohlreicha,
polevka z dyne hokajdo,
jak uvařit hokajdo,
dynova polevka,
dynova polevka podle pohlreicha,
dinova polievka,
jamie olivier,
hokajdo recepty,
polevka z hokajdo,
jimiho rychlovky,
polievka z tekvice,
recepty hokajdo,
těkvicová polévka
Suroviny:
dýně,
mrkev,
česnek,
cibule,
celer řapíkatý,
olej olivový,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
chléb tmavý,
parmazán,
bylinky,
olej olivový
Komentáře (9)