Bramborový chleba III.
Domácí pečení je radost. Když domov rozvoní čerstvě upečený chléb, nadýchaný a s křupavou kůrkou, seběhne se kolem stolu celá rodina. Příprava bramborového chleba je velmi snadná a zvládne ji i úplný začátečník.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 320 kJ / 2 228 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,75 g |
| Tuky | 21,80 g |
| Vláknina | 36,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,43 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 424,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový chleba III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/81jW
Moje poznámka
Bramborový chleba III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/81jW
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 4 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 18 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin
Lucy27 před 20 minutami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 48 minutami
Moji utopenci
marky79 před 1 hodinou
Pudinkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 2 hodinami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 3 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 3 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Tématické fráze:
bramborový chléb,
bramborový chleba,
domácí bramborový chléb z trouby,
bramborový chléb recept,
domácí bramborový chleba do trouby,
bramborový chleba recept,
recept na bramborový chléb,
recept na bramborový chleba,
chleba z brambor,
chleba s bramborem,
bramborovi chleba,
bramborovej chleba,
pečení chleba bramborový,
bramborový chleba domácí,
chleba s bramborou,
bramborový chleba z trouby,
chleba bramborový,
chleb z bramboroveho testa,
chléb s bramborem,
chleba s brambor
Suroviny:
voda,
cukr,
brambory,
kmín celý,
sůl,
olej,
mouka celozrnná žitná jemná,
mouka hladká,
droždí
Komentáře (100)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Podle fotek se dá hodně poznat
Aha, jako neregistrovaná nemáš možnost udělat ani jedno, ani druhé. Tak mi je pošli na [email protected]
A co têsto - vykynulo na dvojnasobek?
Pokud máš jiný recept (s jiným postupem), vlož ho sem, místa na nové recepty je tu opravdu dost.
Cathleen, posílám Ti obrázky, jak mu to slušelo u nás na stole a ještě jednou Ď.
A proč myslíš, že je nedopečený? Podle té "sraženiny"? Ta může mít úplně jiný důvod....každému z nás peče trouba jinak, časem tu svou vychytáš. Jak dlouho jsi ho nechávala před pečením kynout? Díky bramborám má těsto tendenci řídnout (ale zase pak hotovému chlebu dodají báječnou chuť
Pokud chceš trénovat (jak píšeš) a budeš mít jakýkoliv dotaz, kldně mi písni vzkaz. Ráda odpovím
A už se těším na manželovu reakci, protože mu bude velice chutnat.
Bibi, tys ho pekla v nějaké formě?
Vašku, celé udělat v DP jsem nezkoušela.
Vykynuté těsto vždy na vále pořádně promísím (přetužím), pak z něj udělám takovou obrovskou bulku, kterou položím švem dospoda a rozválím na bochník. Raději delší, trochu tenčí (jako knedlík) - tím kynutím se pak "rozjede" do bochníka.
Až jsem ho zkusil dát do litinové pánve, na pečící papír. Pánev udělala ohrádku, a donutila chléb růst nahoru místo do šířky.
Třeba to vyjde...
A ten led se opravdu dává kvůli vytvoření páry
A moc děkuju za pochvalu stránek
30 minut před koncem kynutí chleba rozpálím troubu na cca 230°C a dolů položím kastrůlek s vodou. Když je chleba vykynutý potřu slanou vodou a vložím do rozpálené trouby. Pak hned vezmu z mrazáku tři kostky ledu a vhodím do trouby (myslím, že jsem to někde četla, nevím, jestli to má nějaký vliv
Nevím, jestli je to správný postup nebo mě za něj nějaká zkušenější pekařka ukamenuje
A ozajstný - aký? Jako z obchodu nebo ozajstný bramborový?
Vybusna a ručně umísit by se ti to nechtělo?