Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 805 kJ / 193 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,75 g |
Tuky | 17,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žebírka osolíme, potřeme olejem a dáme přes noc do chladu.
Krok 2: Plátkem uzené slaniny vytřeme dno pekáče, poklademe plátky anglické, posypeme nakrájenou cibulí na céčka a česnekem na plátky.
Krok 3: V pánvi na rozehřátém oleji postupně restujeme žebírka a ukládáme do pekáče. Mírně podlijeme, přikryjeme a vložíme na půl hodiny do trouby vyhřáté na 150 stupňů.
Krok 4: Nyní uvaříme bešamel.
Uzenou slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme, přidáme máslo (poměr slaniny a másla 2:1), přisypeme hladkou mouku, zarestujeme, zalijeme studenou vodou, osolíme, okořeníme divočinou a vymícháme hladký bešamel. Krok 5: Přelijeme žebírka, zvýšíme teplotu na 180 stupňů a opět přikryté ještě hodinu dopékáme. Krok 6: Orestujeme plátky anglické slaniny a spolu s nastrouhaným parmazánem použijeme k dozdobení.
Uzenou slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme, přidáme máslo (poměr slaniny a másla 2:1), přisypeme hladkou mouku, zarestujeme, zalijeme studenou vodou, osolíme, okořeníme divočinou a vymícháme hladký bešamel. Krok 5: Přelijeme žebírka, zvýšíme teplotu na 180 stupňů a opět přikryté ještě hodinu dopékáme. Krok 6: Orestujeme plátky anglické slaniny a spolu s nastrouhaným parmazánem použijeme k dozdobení.
Zveřejněno 20. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žebírko v bešamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mq0n
Moje poznámka
Žebírko v bešamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mq0n
Nejnovější recepty
Velikonoční cupcakes II
Přidáno před 44 minutami
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 15 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s květákem a šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvová polévka lehká
Penkapa před 13 minutami
Koláč sester Tatinových (Tarte Tatin)
Janina007 před 51 minutami
Kefírová buchta šťouchaná
Napalsko před 56 minutami
Kuře na paprice
smyslnaorchidej před 1 hodinou
Měkké perníčky hned k jídlu
Romario před 2 hodinami
Jablkovo tvarohový řez
malami před 3 hodinami
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 12 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 13 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 14 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 14 hodinami
Tématické fráze:
bešamel,
bešamel recept,
recept na bešamel,
vepřové maso v bešamelu,
vepřové v bešamelu,
recept na vepřové v bešamelu,
besamel anglicky,
hanácké žebírko,
recepty veprove v besamelu,
recept bešamel,
recepty z bešamelu,
žebírko recept,
v besamelu,
plněné žebírko,
bešamel na uzené ocásky,
bešamel vepřové,
jak upravit uzenou slaninu,
hanácké vepřové žebírko,
recepty divocina zebirka,
recepty-vepřové žebírko s kostí
Suroviny:
žebra,
cibule,
česnek,
sůl,
koření divočina,
olej,
slanina uzená,
slanina anglická,
máslo,
parmazán,
mouka hladká,
voda
Komentáře (15)