Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní ovárek z bůčku

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

thomassinno thomassinno

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: dle strávníků a váhy masa

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 060 kJ /
3 361 kcal
Bílkoviny149,20 g
Tuky297,28 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 604 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy21,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a necháme přes noc v lednici. Krok 2: Do většího hrnce si dáme maso, zalijeme 3 půllitry piva, dolijeme vodou, aby bylo maso zakryté a zvolna táhneme cca 2 hodinky, až je masíčko měkké. Krok 3: Samozřejmě k masu přidáme sůl, pepř a bobkový list, já dal ještě 10 stroužků česneku vcelku.

Zveřejněno 11. 4. 2010

Poznámka autora thomassinno

Kdo vaří maso s kostí, pozná, že je uvařené tehdy, když jde kost hezky vyndat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní ovárek z bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z68Z

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní ovárek z bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z68Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Takhle jsme varili bucek taktez, akorat ve vode. Kdyz vychladl, tak jme ho cely obalili v susene cervene paprice a krajeli na tenke platky. Jedl se za studena......Takze ted to zkusim v tom pive. Doufam, ze nebude met horkou chut......:-Q

:-OZajímavý receptík na mě koukl z náhodných;-):-))Ukládám a+28:yes:posílám:yes:

Lemarti: Chlapský receptík to asi bude, už jen kvuli tomu pivečku :-)

Jo snad se dámy neurazíte když napíšu-chlapský recept:-D:-D+19:-)

Děkuju za bodíky, je to opravdu famozní chuť, Vaclave , vyzkoušej, nebudeš litovat :-K

Tome:-O:-O:-Ozírám,ale jistě supr mňamka:yes:dávám bodík:yes::-K

Tome.Už mne napadlo ledacos. Ale TOHLE ? Ten bůček u mne vede i když nevím jak to vaření v pivu prosadím. Zkusím zabojovat. Nejprve v malém množsttí a pak až jak uspěju..Uvidím. +bodík 16

:-O:-O no to je něco :yes::yes:

Sama za sebe i z ohlasů cítím, že toto bude bašta, jen mě tak ještě napadá, nedal by se zpracovat i vývar? Nějaká pivní polévečka z pěkného masíčka by možná byla stejně dobrá. :-p;-):-)+ 14

S tím pivem to bude dobrota:-p:yes:+13

Tome, bezva recept:yes:+12.

Děkuj Vám šem za milé konentíky, opravdu vyzkoušejte, ta chut je prostě super :-K

Tomáši, tento recept je moje krevní skupina:-p:-p:-p. :-!:-)):yes::yes::yes: +11

Tome paráda:yes:

Velmi zajímavá kombinace - přímo výzva k vyzkoušení ;-)

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
ovarek, recepty z bůčku, pivní buček, vepřový ovárek, bucek ovarek, chlapský bůček, jak zpracovat bůček, recept na ovárek, vaření bůčku, menu z bucku vaření, jak uvařit ovárek, ovarek recept, česnekovy buček na pivě, ovárek recepty, nejlepší ovárek, jak se jí ovarek, bůček recept, pikantni ovarek, pivní lednice, pečený bůček v kapustovém listu

Suroviny:
bůček, pivo světlé, sůl, pepř, bobkový list, česnek, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu