Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní hnízda

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby odležení

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Pečená jarní hnízda ze špaget, s dobře okořeněnou marinovanou masovou směsí, nejen potěší všechny vaše strávníky, ale také je spolehlivě zasytí na delší dobu. Zbydou jen prázdné talíře a spokojené výrazy na tváři.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 033 kJ /
1 920 kcal
Bílkoviny78,33 g
Tuky25,29 g
Vláknina26,64 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 220 mg
Sůl0,47 g
Sacharidy332,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve nakrájíme maso na nudličky, klobásu na půlkolečka, přidáme grilovací a gyros koření, drobně pokrájený česnek, olej a vše promícháme, necháme cca 2 hodiny odležet, klidně i přes noc. Krok 2: Špagety uvaříme dle návodu na obalu. Připravíme marinádu. Šlehačku promícháme s vejci. Přidáme tymián a provensálské koření. Krok 3: Do této marinády dáme uvařené a scezené špagety. Necháme odležet nejméně hodinu. Krok 4: Cibule oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka. Papriku pokrájíme. Žampiony nakrájíme na plátky. Krok 5: Na pánvi rozehřejeme sádlo (nebo olej) a prudce na něm osmažíme maso. Až se zatáhne, přidáme k němu cibule, papriku, žampiony, rajčatový protlak Krok 6: Necháme chvíli podusit, až se mezi sebou vše propojí a prolnou se chutě. Ochutnáme, popř. dosolíme nebo dokořeníme. Krok 7: Na vymaštěný plech se snažíme ze špaget vytvořit něco, co by alespoň vzdáleně připomínalo hnízda. Krok 8: Na ně pak nandáme masovou směs a vše dáme zapéci do trouby. Po vyndání necháme na masíčku rozpustit drobně nakrájený sýr.

TIP: Nejoblíbenější špagetové recepty

Zveřejněno 1. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní hnízda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8vD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní hnízda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8vD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Miri, já už jsem v restauraci nebyla, ani nepamatuji, :-S, ale u nás každý rok pravidelně hnízdí čápi a do jejich hnízda směřuje videokamera, tak jsem si z jejich bydlení vzala inspiraci ;-):-)

Yanull:-),tak tady "zahnízdím" ráda;-).Je to zase trošku jinak upravená klasika;-).Podobnou úpravu jsem jedla v restauraci a byla to dobrota:-p.

Děkuji pěkně všem za hodnocení a pevně doufám, že až se "zahnízdíte", tak si také pochutnáte ;-):-p:-):-K

Jani, krásný recept:-p:-p;-):yes:. :-!:-)):yes::yes::-K +12

Jo, jak jednoduché ale krásné :-K:-p:yes::yes:
Nemohla jsem najít bodíky, já už nevidím :-D:-D:-D, už je to o.k.

Yanull, tak tohle by se u nás zaručeně ujalo a proto máš 10.boda:yes:

:yes::yes: +5 :yes::yes:

super;-);-);-)

Jani, tak tento recept se mi líbí a už ho ukládám a brzy udělám. U nás bude určitě chutnat:yes:+4.

Tak to by u nás chutnalo všem:yes:

Tématické fráze:
veprove hnizda, veprova hnizda, nudlove hnízdo, čapí hnízdo recept, jarní menu recepty, dort hnizdo, jidlo capi hnizda, hnízda ze špaget s mozzarelou, recept na čapí hnízda, recept na čapí hnízdo, jarní hnízda-recept, nudlová hnízda recept, masová hnízda recept, nudlové hnízda recepty, masová hnízda, nudlové hnízda-recepty, nudlová hnízda recepty, svetle vosí hnízda recept, svetle orechove vosi hnizda, svetle vosí úly recept

Suroviny:
těstoviny špagety, šlehačka, vejce, tymián, koření provensálské, maso vepřové, klobása pikantní, olej, sádlo, žampióny, cibule červená, cibule bílá, paprika čerstvá zelená, česnek, protlak rajčatový, sůl, koření grilovací, koření gyros, sýr eidam

Přidat fotografie receptu