Postup přípravy
Krok 1: Koupený bílý chřest opláchnu, necháme okapat a oloupeme škrabkou na brambory, hlavičky netřeba loupat. Zelený vůbec neloupeme.
Krok 2: Znovu opláchneme, svážeme do svazků, /to pro lepší manipulaci/, vložíme do vroucí osolené vody, já přidávám bílý pepř, lze použít i citron na ochucení vody.
Krok 3: Vaříme zvolna dle potřeby, tenký cca 7, silnější až 14 min.
Krok 4: Hodně křehký zavařím cca 5 min, a dovařuji na páře.
Krok 5: Využijeme času a nachystáme si omáčky k dochucení, pro dietáře - do jogurtu přidám lžíci majolky a dochutím podobně jako tatarku. Pro ostatní holandská omáčka, česneková, salsa, nebo plechovka rajských - umixovat s nivou a česnekem. Fantazii a chuti lze vyhovět.
Krok 6: Hotový chřest přemístíme na talíře, v miskách nebo šálcích připravené omáčky už máme na stole a můžeme se pustit do jídla.
příloha je možná, brambory, mrkev nebo pečivo...
příloha je možná, brambory, mrkev nebo pečivo...
Zveřejněno 23. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chřest /hromový kořen/
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oj2L
Moje poznámka
Chřest /hromový kořen/
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oj2L
Nejnovější recepty
Domácí bylinkové tagliatelle
Přidáno před 1 hodinou
Turecká vejce
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní květák se zastřenými vejci (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Špagety s kuřecím masem a bazalkovým pestem
Přidáno před 21 hodinami
Segedín z trouby
Přidáno před 23 hodinami
Měkké banánové sušenky
Přidáno 4. 4. 2025 09:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety aglio olio e peperoncino
Sarka1966 před 2 minutami
Pečené kuře
Lucek před 14 minutami
Škvarkové pagáčky
jamara před 15 minutami
Kantonske kure
Marcela0123 před 18 minutami
Kuřecí čína
Blofas před 24 minutami
Hovězí plátky s kapustou a hořčicí
majeva před 28 minutami
Kynuté ovocné knedlíky II
Bertas před 36 minutami
Dušená mrkev
Paulika před 49 minutami
Krémová pórková polévka
sarkatuckova34 před 1 hodinou
Bylinková kuřecí jatýrka na víně
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Tématické fráze:
špargl recept,
špargl recepty,
jak dlouho vařit chřest,
špargl,
jak varit chrest,
chrest recepty,
recept na špargl,
vaření chřestu,
recepty špargl,
recept špargl,
příprava chřestu,
zelený špargl,
recepty bílý špargl,
jak dlouho varit bily chrest,
spargel,
jak dlouho varit zeleny chrest,
recepty na špargl,
spargel recepty,
jak dlouho vařit mini chřest,
retigova
Suroviny:
chřest,
sůl,
voda,
tatarská omáčka,
salsa mexická,
omáčka čertovská,
Komentáře (6)