Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panáda

Merylas Merylas

Panáda je kaše z bílého pečiva, která se používá jako základ na různé nádivky, i na obalení masa před další tepelnou úpravou. Příprava je jednoduchá. Žemle se nakrájí na menší kousky a namočí do mléka, vývaru nebo vody. Následně se vymačká, promíchá s rozpuštěným máslem, kořením, bylinkami a ještě ji "uvaříme" do sucha, tj. až do doby, kdy se přestane lepit na stěny a dno hrnce. Po vychladnutí přidáme vejce a panáda je připravená k použití.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Palec

Palec je část z vepřové panenské svíčkové - panenky, nejkvalitnějšího vepřového masa. Jedná se o… Číst dál

Palmový olej

Palmový olej se lisuje z oplodí palmy olejné. Získává se z dužiny plodů. Z oddělených jader těchto… Číst dál

Pampeliška lékařská

Pampeliška lékařská je pro zahradníky nepříjemný plevel, pro nemocné lidi cennou léčivkou. Má… Číst dál

Pampeliška lékařská

Pancetta

Pancetta je italský druh slaniny bez uzení, vyráběný z bůčku. Od jiné slaniny se liší způsobem… Číst dál

Pancetta

Panettone

Panettone je sladký italský chléb původem z Milána. Peče se hlavně o Vánocích, a to nejen v Itálii,… Číst dál

Panettone

Panini

Panini jsou podlouhlé italské plněné sendviče s typickými pruhy. Chléb se rozřízne a plní se… Číst dál

Panini

Pojmy, které by vás mohly zajímat