Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýže parbolied

Merylas Merylas

Zrna rýže parboiled se před samotným oloupáním namáčí a zpracují vysokotlakou parou. Při tomto procesu přechází dovnitř zrna vitamíny, minerální látky a stopové prvky obsažené ve slupce. Díky tomu pak rýže získá svou typicky nahnědlou barvu, pŕi vaření se nelepí a zůstává krásně sypká.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Rýže červená

Rýže červená pochází z Thajska, z evropských zemí se pěstuje ve Francii. Jde o neloupanou… Číst dál

Rýže červená

Rýže indiánská

Indiánská, divoká nebo planá rýže jsou názvy pro semena rostliny Zizania aquatica. I když se jí… Číst dál

Rýže indiánská

Rýže jasmínová

Jasmínová rýže se nejčastěji používá v thajské a čínské kuchyni. Po uvaření je měkká, lepkavá a… Číst dál

Rýže přírodní - natural

Tmavá rýže či rýže natural je přírodní rýže, která není leštěná a broušená, proto se v ní nachází… Číst dál

Rýžové nudle

Rýžové nudle jsou vyrobeny z rýžové mouky. Vyrábí se v různých tvarech, sílách a strukturách.… Číst dál

Rýžové nudle

Rýžový papír

Rýžový papír je běžně používaný v široké paletě pokrmů asijské kuchyně, nejčastěji čínské, ale i… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Guacamole

Guacamole bychom mohli nazvat avokádovou salsou. Je to naprosto geniální dip, omáčka nebo pomazánka… Číst dál

Guacamole

Hummus

Hummus je kaše nebo dip z uvařené rozmačkané cizrny, do které jsme přidali pastu tahini, olivový… Číst dál

Hummus

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Pesto

Pesto je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka, ale lze ji připravit i např. z medvědího… Číst dál

Pesto

Remuláda

Remuláda je studená majonézová omáčka s různým složením. Vždy ale základní složku tvoří majonéza,… Číst dál

Remuláda

Salsa

Salsa je pikantní omáčka, která se připravuje rozmixováním různých druhů zeleniny i ovoce. Je to… Číst dál

Salsa