Kutrování
Proces mělnění (homogenizace) materiálu v kutru se nazývá kutrování (viz pojem výše).
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Proces mělnění (homogenizace) materiálu v kutru se nazývá kutrování (viz pojem výše).
Oválné, až 9 cm veliké, plody tamarilla mají pevnou a lesklou slupku, pod kterou je ukrytá masitá a… Číst dál
Tamarind (tamaryšek, kyselé datle, indické datle) má silně sladkokyselou chuť. Luskovité plody jsou… Číst dál
Tandoori je asi 1 m vysoká hliněná nebo kovová kruhová pec, zapuštěná do země, ve které se topí… Číst dál
Tarhoňa je druh těstoviny, která je s oblibou používaná na Slovensku nebo v Maďarsku. Z hrubé mouky… Číst dál
Tartaletky jsou dezertem z křehkého lineckého těsta. Pečou se ve větších, ale nižších formičkách,… Číst dál
Na "tatarák" je dobré použít velmi kvalitní a odleželé hovězí maso. Pravá svíčková, svěží zadní… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál