Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kulinářský slovník

Všechna slova podle abecedy

Želé

Želé je látka živočišného původu, pokud se kapalina přidá do želatiny, nebo přírodního charakteru,… Číst dál

Žemle

Žemle (oblastně bandur nebo bandor) je menší pečivo ze světlého nekořeněného pšeničného těsta,… Číst dál

Žemlovka

Žemlovka je oblíbené sladké jídlo, které není náročné na suroviny, protože ho obvykle děláme ze… Číst dál

Žervé (Gervais)

Žervé, francouzsky gervais, je minimálně solený nebo nesolený, šlehaný měkký krémový sýr ze sladké… Číst dál

Žinčice

Žinčice je známý slovenský nápoj z ovčího mléka, podobný kefíru. Je vedlejším produktem při výrobě… Číst dál

Žitný chléb

Žitný chléb je obvykle hustší než chleba z pšeničné mouky. Vyrábí se z různých podílů žitné mouky.… Číst dál

Žlutý meloun

Žlutý meloun je nejběžnějším medovým melounem a lze jej koupit v mnoha velikostech. Tvarem… Číst dál

1 2