Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobroty z listového těsta

Pohoštění z listového těsta je jednoduché a variabilní. Můžeme ho připravit nasladko i naslano, případně nakombinovat více variant, aby si každý našel to své. Skvěle chutná například náplň z kysaného zelí a kabanosu nebo náplň z Nutelly a ořechů.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tkanicka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 509 kJ /
361 kcal
Bílkoviny18,98 g
Tuky20,67 g
Vláknina11,20 g
Cholesterol 50 mg
Sodík 2,83 g
Sůl7,00 g
Sacharidy20,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme slanou náplň. Kabanos nakrájíme na malé kostičky, oloupanou cibuli také a orestujeme na pánvi. V druhém hrnci mezitím lehce povaříme posekané kysané zelí, které dosolíme a dosladíme. Vše potom ještě chvíli restujeme na pánvičce dohromady, dosolíme pokud je třeba, můžeme pokmínovat, opepřit. Krok 2: Těsto vyválíme na pomoučněném válu, vykrajujeme z něj kytičky, plníme připravenou zelnou směsí, přitlačíme okraje, poklademe na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozpuštěným máslem. Krok 3: Šnečky děláme ještě jednodušeji - plnit můžeme stejnou směsí nebo můžeme těsto poklást čímkoli, co máme rádi (salám, sýr, špenát, zelí, rajčata) podle fantazie. Šnečky se salámem a jinou tučnou náplní již není třeba mastit, těsto by nebylo dobré - stačí vypečený tuk. Krok 4: Těsto pevně zarolujeme (jinak se bude špatně dávat na plech, vrstvy musí být utažené k sobě). A pak už jen krájíme na plátky a klademe je na pečicí papír. Krok 5: Sladkou náplň děláme stejným způsobem. Těsto potřeme Nutellou a posypeme ořechy, zarolujeme. Krok 6: Varianta s povidly: Těsto potřeme povidly a posypeme hustou vrstvou máku, zarolujeme. Krok 7: Varianta s marmeládou: těsto potřeme marmeládou a posypeme kokosem, zarolujeme. Krok 8: Připravené šnečky a kytičky pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 15-18 minut. U šátečků není těžké odhadnout, kdy jsou hotové, u šnečků, zvláště sladkých - dáváme pozor, aby se zespodu nepřipekla mírně rozteklá náplň.

TIP: Jak péct listové těsto

Zveřejněno 7. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobroty z listového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qk89

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobroty z listového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qk89

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

tolik chutí najednůc,eště sa o mňa porvů... :-D :yes: :yes:+8

Listové těsto je snad nejvděčnější ze všech těst. Lze ho koupit hotové v celkem dobré kvalitě, lze ho naplnit téměř čímkoliv, dát mu pokaždé jiný tvar a výsledek je skoro zaručený i pro začátečníky. Super ;-):yes:

Tak to je pestrá nabídka :-) A já bych si určitě vybrala a to z každého druhu - asi by zmizelo brzy všechno :-):yes:+5.

Tak tohle nemá chybu!Sbíhají se mi sliny na tu slanou variaantu!Díky za inspiraci,to se mi bude hodit na příští víkend:yes:Bodík už letí

Tkaničko, to je bomba!! Máš to fakt krásné a ty náplně jsou bezva! Ta nutela s oříškama, to musí být dobrééééé!!:-p:yes::yes::yes:

Chuťovky z listového těsta jsou tím nejvděčnějším co jde vytvořit, jelikož jde kombinovat nepřeberné množství chutí. Máš to moc pěkné, určitě bych si vybrala;-):yes::yes:

Tématické fráze:
slané dobroty z listového těsta, chutovky z listoveho těsta, liskove testo, lískové těsto na slano, dobroty na oslavu, zákusky z listového těsta, sladké dobroty z listového těsta, recepty z liskoveho testa, listové těsto se slanou náplní, lískové těsto recepty, slané dobroty na oslavu, recepty z listoveho testa, lístové těsto se špenátovou náplní, listové těsto zelí, sladký zákusek z listového těsta, recept na lískové těsto, slané náplně do listového těsta, slané dobroty na oslavy, zeli v listovem teste, lískové těsto recept

Suroviny:
těsto listové, máslo, cukr moučkový, zelí kysané, kabanos, cibule, sůl, pepř mletý, nutella, ořechy lískové, povidla švestková, mák, cukr moučkový, marmeláda rybízová, moučka kokosová

Přidat fotografie receptu