Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobroty z listového těsta

Pohoštění z listového těsta je jednoduché a variabilní. Můžeme ho připravit nasladko i naslano, případně nakombinovat více variant, aby si každý našel to své. Skvěle chutná například náplň z kysaného zelí a kabanosu nebo náplň z Nutelly a ořechů.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tkanicka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 509 kJ /
361 kcal
Bílkoviny18,98 g
Tuky20,67 g
Vláknina11,20 g
Cholesterol 50 mg
Sodík 2,83 g
Sůl7,00 g
Sacharidy20,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme slanou náplň. Kabanos nakrájíme na malé kostičky, oloupanou cibuli také a orestujeme na pánvi. V druhém hrnci mezitím lehce povaříme posekané kysané zelí, které dosolíme a dosladíme. Vše potom ještě chvíli restujeme na pánvičce dohromady, dosolíme pokud je třeba, můžeme pokmínovat, opepřit. Krok 2: Těsto vyválíme na pomoučněném válu, vykrajujeme z něj kytičky, plníme připravenou zelnou směsí, přitlačíme okraje, poklademe na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozpuštěným máslem. Krok 3: Šnečky děláme ještě jednodušeji - plnit můžeme stejnou směsí nebo můžeme těsto poklást čímkoli, co máme rádi (salám, sýr, špenát, zelí, rajčata) podle fantazie. Šnečky se salámem a jinou tučnou náplní již není třeba mastit, těsto by nebylo dobré - stačí vypečený tuk. Krok 4: Těsto pevně zarolujeme (jinak se bude špatně dávat na plech, vrstvy musí být utažené k sobě). A pak už jen krájíme na plátky a klademe je na pečicí papír. Krok 5: Sladkou náplň děláme stejným způsobem. Těsto potřeme Nutellou a posypeme ořechy, zarolujeme. Krok 6: Varianta s povidly: Těsto potřeme povidly a posypeme hustou vrstvou máku, zarolujeme. Krok 7: Varianta s marmeládou: těsto potřeme marmeládou a posypeme kokosem, zarolujeme. Krok 8: Připravené šnečky a kytičky pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 15-18 minut. U šátečků není těžké odhadnout, kdy jsou hotové, u šnečků, zvláště sladkých - dáváme pozor, aby se zespodu nepřipekla mírně rozteklá náplň.

TIP: Jak péct listové těsto

Zveřejněno 7. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobroty z listového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qk89

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobroty z listového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qk89

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

tolik chutí najednůc,eště sa o mňa porvů... :-D :yes: :yes:+8

Listové těsto je snad nejvděčnější ze všech těst. Lze ho koupit hotové v celkem dobré kvalitě, lze ho naplnit téměř čímkoliv, dát mu pokaždé jiný tvar a výsledek je skoro zaručený i pro začátečníky. Super ;-):yes:

Tak to je pestrá nabídka :-) A já bych si určitě vybrala a to z každého druhu - asi by zmizelo brzy všechno :-):yes:+5.

Tak tohle nemá chybu!Sbíhají se mi sliny na tu slanou variaantu!Díky za inspiraci,to se mi bude hodit na příští víkend:yes:Bodík už letí

Tkaničko, to je bomba!! Máš to fakt krásné a ty náplně jsou bezva! Ta nutela s oříškama, to musí být dobrééééé!!:-p:yes::yes::yes:

Chuťovky z listového těsta jsou tím nejvděčnějším co jde vytvořit, jelikož jde kombinovat nepřeberné množství chutí. Máš to moc pěkné, určitě bych si vybrala;-):yes::yes:

Tématické fráze:
slané dobroty z listového těsta, chutovky z listoveho těsta, liskove testo, lískové těsto na slano, dobroty na oslavu, zákusky z listového těsta, sladké dobroty z listového těsta, recepty z liskoveho testa, listové těsto se slanou náplní, lískové těsto recepty, slané dobroty na oslavu, recepty z listoveho testa, lístové těsto se špenátovou náplní, listové těsto zelí, sladký zákusek z listového těsta, recept na lískové těsto, slané náplně do listového těsta, slané dobroty na oslavy, zeli v listovem teste, lískové těsto recept

Suroviny:
těsto listové, máslo, cukr moučkový, zelí kysané, kabanos, cibule, sůl, pepř mletý, nutella, ořechy lískové, povidla švestková, mák, cukr moučkový, marmeláda rybízová, moučka kokosová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu