Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový plátek na žampionech

Připravte si na oběd vepřový plátek na žampionech, který spojuje šťavnaté kousky vepřového masa s vůní a chutí žampionů. Lahodnou omáčku můžete doplnit rýží, knedlíkem nebo pečenými brambory.

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 071 kJ /
973 kcal
Bílkoviny18,23 g
Tuky68,12 g
Vláknina12,95 g
Cholesterol 41 mg
Sodík 570 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy67,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V tlakovém hrnci na sádle zpěníme na jemno pokrájenou cibulku. Krok 2: Maso osolíme, opepříme, proklepeme, pomažeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Krok 3: Osmahneme plátky jeden po druhém na oleji v základu s cibulkou, přidáme vývar nebo masox a podlijeme vodou. Dusíme deset minut v tlakovém hrnci. Krok 4: Maso vyndáme, do misky dáme cca 3 vrchovaté polévkové lžíce hladké mouky s cca 1/2 dcl vody a 1 vrchovatou lžíci hořčice. Pořádně rozmixujeme. Krok 5: Omáčku přivedeme k varu, zahustíme a pořád mícháme, po částech přiléváme vodu cca 2 litry tak, aby byla omáčka akorát hustá. Krok 6: Přidáme žampiony, provaříme deset minut. Dochutíme solí a pepřem.

Zveřejněno 7. 5. 2010

Poznámka autorky k.radulka

Podáváme s rýží nebo pečenými brambůrky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jYXz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jYXz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Masox nepoužíváme už 5let,vývar(masox má ingredience podporující rakovinu)
jinak velice dobré i za tři bodíky.

Helena TVRDÁ 7. 5. 2015 09:19
TA FOTKA JE SICE DOST ZAVÁDĚJÍCÍ,ALE TAKÉ TO DĚLÁM JAKO
ROŠTĚNKU A JE TO SKVĚLÉ:yes:

Jen vidím fotku a přešla mě chuŤ..

Dobrůtka, dělala jsem to nedávno a vážně jsme si pochutnali...ta omáčka mi připomíná španěláky. mnam :-K:yes:

Radko včera jsem vyzkoušela tento recept;-) Výborné.:-p Použila jsem vepřové nudličky, čerstvé žampióny a přidala stroužek česneku. Jinak postup stejný. Posílám velikou pochvalu, bodíka a fotku;-):yes:

Radko, ta omáčka je famozní a zaslouží bodíka.:-p:yes:

Vcera jsem delala. nejdrive jsem se bala, protoze jsem co se omacek tyce novacek, nikdy mi nejdou udelat a chutnaji po mouce a bez chuti, ale tahle se mi povedla, jeee:-p Doporucuji:-K

Je to klasická hnědá omáčka jak na roštěnou nebo na rozlítaný ptáky nebo na okurkovou atd...

Jani mi děláme hodně omáčky to asi jo ono když k tomu je rýže a ta je suchá tak je dobý když je víc omáčky a ono když to rozpočítáš na 6 porcí tak je to cca 3 dcl na porci.

Jo,jo Jani, už se hlásím a pravdu díš, u nás musí všechno plavat, omáčky milujeme a čím víc je jí tím líp. My jsme dvá a 2 litříky to je supr. Radulko, jde ti 4.bod:yes:

socatko achich, achich, to já taky!! A taky Bibi!!:-))

Jani, omacky neni nikdy dost!! My omacky milujeme! :-K:yes:

:yes::yes: Teda, ty děláš až 2 litry omáčky?:-O Kolik vás je?:-)):yes:

mňam:-pnení ta omáčka podobná jako na španělské ptáčky:-?další bodík letí:yes:

Tématické fráze:
veprove platky na zampionech, vepřové na žampionech, přírodní vepřové plátky na žampionech, vepřový na žampionech, plátky na žampionech, recepty vepřové plátky na žampionech, vepřový steak na žampionech, vepřové maso na žampionech, přírodní vepřové na žampionech, vepřové plátky na žampionech s rýží, recept na vepřové plátky na žampionech, vepřový plátek přírodní, na žampionech, veprovy platek, vepřové plátky se žampiony, vepřové plátky se žampiony, vepřové plátky s žampiony, přírodní řízek na žampionech, vepřový plátek na žampionech s rýží, vepřové plátky na žampionech a smetaně

Suroviny:
plec vepřová, cibule, kmín mletý, hořčice, žampióny, vývar masový, mouka hladká, sůl, pepř mletý, sádlo

Přidat fotografie receptu