Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš ze zajíce

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lenka-m

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 268 kJ /
1 498 kcal
Bílkoviny135,33 g
Tuky71,14 g
Vláknina31,45 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 883 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy64,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zaječí maso bez kosti nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, na jemno nakrájenou zeleninu, všechno koření, podlijeme 1 l vody a dusíme. Krok 2: V průběhu dušení přidáme rybízovou zavařeninu. Když je maso měkké, tak ho vyndáme, šťávu se zeleninou a kořením prolisujeme přes sítko. Pak maso do šťáva vrátíme, přidáme trochu vody s rozšlehanou moukou. Krok 3: Povaříme a zjemníme kysanou smetanou. Ještě prohřejeme a můžeme podle chuti přidat citrónovou šťávu.

Zveřejněno 5. 3. 2008

Poznámka autorky lenka-m

Podáváme s pečivem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš ze zajíce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vpX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš ze zajíce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vpX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Iva Sluková 12. 3. 2015 17:28
Tak já musím recept pochválit, protože jsem dnes uvařila, jelikož jsem dostala čerstvě sraženého zajíce a bylo to luxusní žrádlo.:-p Ukládám si tento receptík na příště. Dík autorce.:yes:

pohlreich 8. 2. 2014 20:49
nadherne vypada,i knedliky super.jen místo oleje by ch dal sadlo.ale jinak opravdu nemá chybu.:yes::yes::yes::yes::yes:

paprika....:-D, vies ze to bola skutocne ona????? mala som z nej tak na jednu porciu.....mam preplnenu mraznicku normalnymi kralikmi od otca z kotca (ty kokso..ako som to krasne zrymovala) tak som nicila malickosti...ako par kociek *kapibary* a jednu sisticku bramb.knedl.

Výbušná :yes::yes: Já bych se do takto složitého receptu asi nepustila. Já jsem na ty rychlovky:-8. Fotky jsou OK a vyžraný talíř nemá chybu:yes::-D;-).
Zvěřinu mám ráda, ale neumím ji udělat. Jen jednou jsem dělala z nutnosti guláš z divočáka - Tonda ho trefil autem.
PS: - To byla opět mara stepní ? :-D:-D:-D

Teď čtu, že se to Bazalce nelíbí. Její názor jí neberu, ale mně fotka náhodou připadá vtipná a v pořádku:-) Je to svým způsobem i forma poděkování autorce receptu.

Jejda, mně se také líbí ten "vyžraný talíř" :-) Tak má vypadat talíř z chutného jídla!! :-)A také věřím, že moc chutnalo, recept i fotky jsou parádní!..Bodík:yes:

Ježíši, Výbušná, ten "vyžranej" talíř je fajn, je vidět, že manželovi chutnalo.
Bazalko, nepoučuj už zase. Až budeš mít tolik pěkných receptů jako výbušná a tolik fotek, tak si "rejpej":-D

bazalka...nic sa nestalo...je mi celkom jedno co si myslis a pises:-p

Teď asi zase šlápnu do vosího hnízda, ale děvčata, pokud vkládáte fotky, snažte se, aby alespoň trochu reprezentovaly ten daný recept.
Výbušná, nezlob se, ale to třetí foto "vyžraný talíř" by bylo lepší si nechat v rodinném archívu. Promiň. :-8:-)

vybusna, fotky jsou lepší, jak u Kolozvarského zelí:-)), tak si s tím nedělej hlavu. Já jsem teď vyfotila ty cikánské nočky a blbec na tmavém talíři a udělalo mi to to samé, co tobě. Jídlo je vidět a pozadí černé, ale koukám, že ty máš talíř bílý. No, snad kvůli toho nezačnu navštěvovat kurs focení, ne?:-)) Jo a ten zkjíc, jak jsem ho tehda dělala, no, řekla bych, že tak naložený a upravený byl hodně podobný hovězímu šťavnatému masu, fat. Byla jsem překvapená.

jana r...a ja premyslam, ze pojdeme na nakup a zozeniem toho bazanta...v zivote som to nejedla

mam velmi zle fotky, ale ked som to zistila, tak manzel to uz zjedol. tento recept som dlho nechavala bokom, pretoze tam ide ta kysla smotana a muz to nema v oblube, tak som ju dala decentne na kraj porcie a ako dokaz vam ukazujem vyjedeny tanier + kysla smotana ;-) ..mala som divokeho zajaca a nemarinovala som ho...chyba..tento bol dost citit zajacinou.. a dala som prilis vela mrkvy a prilis vela cervenej cibule, takze aj ta omacka bola dost sladkasta. vobec neviem, ci sa k tomu ten bramborovy knedlik hodil, ale vypadol mi z mraznicky a nedal sa mi dat naspat:-8...no ja mam kopu vyhrad voci tomuto jedlu, ale ako vidite, manzel si nestazoval.

Já jsem jen viděla tu fotku a bylo mi jasné, že je to od vybusne:-), ty děláš samé speciality;-) Králíka sice seženeme, je to jak dostihový kůň:-D, viděla jsem v Hypernově i klokana, žraloka, bažantí prsa, stály kolem 400kč:-)), no, nekup to!:-D, ale zajíce jsem neviděla. Kdysi jsem ho dělala, měla naloženého, už nevím, fakt v čem, někdo mi poradil. Pak jsem dusila strouhanou mrkev na másle, ta se zalila vodou a tím se to celou dobu dušení podlévalo a pak se dal zapéct. byl vynikající! Takže, to bych si dala. Například bažanta ne, připadá mi kyselý.

Tématické fráze:
zajeci gulas, divoký zajíc recepty, guláš recept, recepty ze zvěřiny, guláš z divočáka, zaječí guláš recept, zaječí guláš na divoko, zaječí maso, recept zajeci gulas, divoky zajíc recept, naložený zajíc, zajíc na smetaně recept, bažantí guláš, bazanti prsa, recepty-zajíc, zajíc-recepty, recepty ze žraloka, zajíc-recept, bažantí prsa recept, recept na zaječí guláš

Suroviny:
maso zaječí, mrkev, petrželka kořenová, celer, cibule, zavařenina rybízová, šťáva citronová, olej, mouka hladká, smetana kysaná, pepř, koření nové koření, bobkový list, jalovec, tymián, sůl

Přidat fotografie receptu