Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bažant s rozmarýnem

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 780 kJ /
1 142 kcal
Bílkoviny3,85 g
Tuky125,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 198 mg
Sodík 1,60 g
Sůl4,00 g
Sacharidy0,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bažanta opláchneme, spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Necháme okapat, pak bažanta nasolíme. Dovnitř vložíme rozmarýn. Plátky slaniny položíme na prsa a připíchneme jehlami na závitky. Zbylou slaninu nakrájíme nadrobno, zpěníme v kastrolu a maso a bažanta na ní opečeme. Krok 2: Podlijeme horkou vodou, přidáme sůl a koření a pečeme. Během pečení poléváme vypečenou šťávou. Krok 3: Když je bažant upečený, tak z něj vyndáme rozmarýn, maso nastříháme nůžkami na díly a upravíme do mísy a přiklopíme, aby nevychladl. Vypečenou šťávu přecedíme, přidáme máslo, prohřejeme. Podáváme ji zvlášť.

Zveřejněno 5. 3. 2008

Poznámka autorky lenka-m

Jako přílohu servírujeme vařené brambory, krokety nebo lehký bramborový salát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažant s rozmarýnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kW5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažant s rozmarýnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kW5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Moc dobré <3

Ladislav Bičík:Omyl,je s česnekem vynikající.Delám bažanta podle zdejšího receptu na jabkách se slaninou a česnekem.:-K

Ladislav Bičík 21. 2. 2016 11:27
Bažanta dělám často, ale ještě nikdy jsem ho nedělal na tento způsob. Musím říci,že je výborný a už v budoucnu nebudu ho dělat jinak .(Cesnek mám rád , ale k bažantu bych ho nedával.

Jakub:proč šípky vyhodit????? :-O:-O:-O

Pro ozvláštnění je možné též přidat několik sušených švestek a asi 7 šípků (šípky potom vyhodit). Jako netradiční přílohu doporučuji opečené brambory, batáty (nutno péct kratší dobu), papriku, rajče; vše na olivovém oleji a rozmarýnu.
Výborný recept!

Proč je potřeba toho bažanta spařit vřící vodou ?
Ráda se poučím ,neboť je peču a vařim v jednom kuse.:-?

Děkuju:-K, při ochutnání jsem měla pocit, že tomu něco chuťově chybí - tož přidala jsem 2 lžičky brusinek... Oproti receptu jsem šťávu vydusila na tuk a přisypala hladkou mouku, poté horkou vodu a protože tomu pořád něco chybělo, spravil to jeden utřený stroužek česneku. Bylo to vynikající a moje maminka konstatovala, že to byla lepší hostina než o Vánocích... A protože nás na toho jednoho bažantíka bylo čtyři a půl, přidala jsem dvě kuřecí hrudi - prsa s kostí. Chytla tu divokou chuť a ta barva omáčky tak, jak je na snímku, je opravdu vytvořená jen přítomností toho bažanta... Bylo to vynikající, skutečně.:-p

Eliza: krásné fotky:yes::yes:

Bažanta jsem připravovala a jedla poprvé...a je to báječná pochoutka. Posílám bod a obrázky.:-p:-)

Tématické fráze:
bažant recept, recept na výborného bažanta, bazant recepty, recept bažant, recepty bažant, recepty z bažanta, recept na bažanta, recepty na bažanta, bažantí prsa, bažant, jak upéct bažanta, bažantí stehna, bazanti prsa recept, bažantí maso, bažantí stehna recept, jak uvařit bažanta, bazanti prsa recepty, prodej bažantů, recept z bažanta, bažantí recepty

Suroviny:
bažant, sůl, slanina anglická, pepř, koření nové koření, jalovec, máslo, rozmarýn

Přidat fotografie receptu