Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 780 kJ / 1 142 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,85 g |
Tuky | 125,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 198 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 0,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bažanta opláchneme, spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Necháme okapat, pak bažanta nasolíme. Dovnitř vložíme rozmarýn. Plátky slaniny položíme na prsa a připíchneme jehlami na závitky. Zbylou slaninu nakrájíme nadrobno, zpěníme v kastrolu a maso a bažanta na ní opečeme.
Krok 2: Podlijeme horkou vodou, přidáme sůl a koření a pečeme. Během pečení poléváme vypečenou šťávou.
Krok 3: Když je bažant upečený, tak z něj vyndáme rozmarýn, maso nastříháme nůžkami na díly a upravíme do mísy a přiklopíme, aby nevychladl. Vypečenou šťávu přecedíme, přidáme máslo, prohřejeme. Podáváme ji zvlášť.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bažant s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kW5
Moje poznámka
Bažant s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kW5
Nejnovější recepty
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 10 hodinami
Linecký talíř
Přidáno před 14 hodinami
Povidlová bábovka s kokosem
Přidáno před 15 hodinami
Quinoa salát s kadeřávkem
Přidáno před 16 hodinami
Sýrové kuličky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Čočková polévka se zeleninou a bylinkami
Přidáno 5. 4. 2025 21:45
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
Khulali před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Khulali před 5 hodinami
Vepřová panenka v listovém kabátku
Suumaa před 5 hodinami
Banánový chlebíček s čokoládou
Edibara před 6 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Satya před 6 hodinami
Kuře s nádivkou
Blanka79 před 8 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
landovska před 8 hodinami
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
Dycky před 8 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Nycka před 9 hodinami
Bezkonkurenční králík
veruskaberuszka před 9 hodinami
Tématické fráze:
bažant recept,
recept na výborného bažanta,
bazant recepty,
recept bažant,
recepty bažant,
recepty z bažanta,
recept na bažanta,
recepty na bažanta,
bažantí prsa,
bažant,
jak upéct bažanta,
bažantí stehna,
bazanti prsa recept,
bažantí maso,
bažantí stehna recept,
jak uvařit bažanta,
bazanti prsa recepty,
prodej bažantů,
recept z bažanta,
bažantí recepty
Suroviny:
bažant,
sůl,
slanina anglická,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
máslo,
rozmarýn
Komentáře (9)