Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanková s kapáním

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jajikpusik jajikpusik

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: U nás 2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie934 kJ /
223 kcal
Bílkoviny11,68 g
Tuky8,16 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy24,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mraženou zeleninu dám do vody, osolím, opepřím a přivedu k varu. Krok 2: Než začne vařit, rozšlehám vejce s moukou na řidčí kašičku, asi tak, aby mi kapání z tuha protékalo vidličkou. Budeš-li mít moc husté, přidej trochu vody či mléka. Krok 3: Do polévky ve varu liji přes vidličku kapání, pak tak 2 minutky povařím a hotovo. Šnitlík a šup papat.

Zveřejněno 16. 5. 2010

Poznámka autorky jajikpusik

Ať se Ti daří.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanková s kapáním

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQPk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanková s kapáním

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQPk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

libi:zkuste např. i rýžovou mouku, ta je také super. jajikpusik

Bezva inspirace-kapání z jiné mouky než pšeničné.

Bezva polívka, také dělám podobnou a pohanku občas používám. Je velmi zdravá, myslím, že obsahuje rutin a ten je pro tělo žádaný.

A ještě......škoda,že se dnes málo konzumuje,protože obsahuje tělu velmi prospěšné látky.

Tejaja,Tataři k nám tuto obilovinu opravdu přinesli.A protože to byli pohané,jmenuje se pohanka.

pohance prichazim na chut, takze polevku do jidelnicku urcite zaradim..a bodik posilam hned. Vic receptu z pohankou :-K:-D

Pohankouvou máme rádi. Jen bych tam přidala ještě kousek másla na zjemnění.

To se hodí i mně i když dokážu uvařit cokoliv. +bodík 2

Bod pridelený, recept si to plne zaslúži. V čo najkratšom čase vyskúšam, u nás sa pohánka hojne používa, starí ľudia ju kedysi volali tatarka, vraj ju priniesli k nám Tatari, neviem, neskúmala som to. Ale pohánková múka sa u nás pridáva aj do pirohov. ;-)

Tématické fráze:
kapani do polevky z pohankove mouky, pohankové recepty, piškot z pohankové mouky recept, kapání z pohankové mouky, pohankova polívka, kapaní do polévky z pohanky, pohankové piškoty recept, kapaní do polévky, jak uvařit pohankovou kašička, pohankova polevka s mrazenou zeleninou, zavarka z pohankové mouky, jak se dělá pohanková polívka, pohankova mouka doba varu, pohankova polivka recepty, zavarka do polevky z pohankove mouky, doba varu pohankove mouky, rýžové kapání do polévky, cuketová rutina, polévku pohankouvou, pohankové kapání do polévky

Suroviny:
směs zeleninová mražená, voda, vejce, mouka pohanková, šnitlík, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu