Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínská polévka

Hodnocení receptu je 4,7 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 183 kJ /
1 478 kcal
Bílkoviny126,55 g
Tuky52,57 g
Vláknina27,07 g
Cholesterol 415 mg
Sodík 4,38 g
Sůl10,75 g
Sacharidy112,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na části oleje (sádla) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, posypeme paprikou, dáme cca 2/3 zelí, podlijeme vodou,přidáme koření a necháme dusit. Krok 2: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a dáme stranou. Ze zbytku oleje (sádla) a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme k masu, přilijeme vodu na požadované množství polévky a vaříme do změknutí. Krok 3: Před koncem vaření vyjmeme koření, přidáme nakrájenou klobásu, zbytek zelí a ještě krátce povaříme. Na závěr zjemníme smetanou. Krok 4: Na talíře rozdělíme brambory, zalijeme polévkou a posypeme cibulovou natí.

Zveřejněno 16. 5. 2010

Poznámka autorky maris

Je šikovné dát koření do nerezového čajítka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pj22

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pj22

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Marie Svarcova: Maruško:-D, něco je fotogenické, něco ne;-) Díky:-K

:-)<3:yes::yes: Maruško tu polévku vařím a vůbec jsem netušila název, je moc dobrá a možná ji znám podle tohoto tvého receptu přes kamarádku.:yes: Pobavilo mě to focení a jsem ráda, že už vím proč máš ty fotečky tak nádherné:-K

SKLAR: děkuji za vyzkoušení a za dobrou zprávu, že vám chutnala;-):-)

Tak sem ji vyzkoušel a je opravdu dobrá.Znám segedinský guláš,ale polévku sem dělal poprvé a je moc dobrá,taková masová zelňačka.:yes:

To mě zaujalo,segedínská polévka?Zítra jdu do ní,dám foto a komentář.

No to by všichni koukali:-D:-D:-))

Maris , to mě rozesmálo, když jsem si představila jak fotíš jídlo v Praze před panelákem:-D:-D:-D

:-D:-D - Jani děkuju:-K ale to já jen když jsem na chatě, před panelák v Praze, i když tam máme dost zeleně, to taky nenosím:-))

maris, jsi mistr servírování;-):yes:. V té přírodě, to je nádhera, asi to taky budu nosit před barák, ale řeknu ti, není to žádná romantika!!:-)):-D:yes::yes::yes:

Maris díky za upozornění. Pořád je se co učit;-), ale jinak to s kořením moc nepřeháním, dala jsem se na bylinky, tak kde to jde, šup tam bylinky:-))

Jahůdko - uzená paprika je opravdu výborná - ale dávej ji opatrně, rozhodně ne tolik, jako např. sladké, ale Ty si umíš poradit, že jo;-):-)

Takto zelňačku s masem dělám také, u nás v ní musí být kus masa:-)) (někdy dám i krkovičku)Jen teprve nedávno se mi podařilo koupit uzenou mletou papriku, tak už se těším na vyzkoušení, protože jsem zjistila, že uzená paprika dělá divy:-p;-):yes::yes: díky za připomenutí

Nádhera a foto luxusní;-);-);-)

no úplně se mě zbíhají sliny mňam a bodík je jasný:yes:

Perfektní nápad, nádherná fotka!:yes::yes:+

Maris,pěkná polívčička;-)+5 bodík ode mne;-)

Tak tahle polívka by mě určitě chutnala. Že se to dá dělat jako polévka, to mě opravdu nikdy nenapadlo. Dobrý nápad.

Tak tuto polévku bych si s chutí dala:-p:yes:+č.4

:-K:yes:+3

Maris, dík za další polívčičku do sbírky a jistě na ní dojde. Máš 2.boda:yes:

vypadá hezky+1:yes::-K:yes:určitě se do toho pustím,mám ráda polívky všeho druhu...:yes:

Tak to vůbec neznám to existuje:-?:-8To se mám ještě hodně co učit.:-8;-)

Simonko - díky, mělo být uzené papriky, už jsem dopsala;-)

Já myslím, že to je 1 lžička uzené papriky. Jinak recept:yes:

Maris,asi se vloudila chybička 1 lžička uzené,možná se mýlím.;-)

Tématické fráze:
segedinská polévka, segedínská polévká recept, segedínská polívka, segedinska paprika, segetinska polevka, segedýnská polevka, polévka segedinská, cibulová polívka, segedín polévka, segedínský polévka s s bramborem, segeinska polévka, segedynska polévka recept, recept na segedinskou polévku, segrtinska polévka, zelňačka segedín, segedínská gulášová polévka, segedynska polévka s bramborem, segedinska polévka s bramborem, ze zelnacky segedín, polévka masová zelňačka

Suroviny:
plec vepřová, zelí kysané, cibule, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, paprika sušená pálivá, pepř, koření nové koření, bobkový list, brambory, mouka, olej, smetana, sůl, klobása pikantní, nať cibulová

Přidat fotografie receptu