Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělská česnečka

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemeL lemeL

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 056 kJ /
969 kcal
Bílkoviny43,91 g
Tuky79,54 g
Vláknina5,88 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 423 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy18,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chleba nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji dozlatova. Krok 2: Přidáme na větší kousky nasekaný česnek a rovněž krátce osmahneme. Krok 3: Poprášíme paprikou, zalijeme vývarem a 15 minut povaříme. Krok 4: Polévku rozlijeme do misek, do každé opatrně vyklepneme vejce, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a 10 minut zapečeme, až vejce zpevní. Vejce můžeme také připravit zvlášť a vložit do polévky při podávání.

TIP: Jak se vaří česnečka?

Zveřejněno 17. 5. 2010

Poznámka autorky lemeL

Zdroj:

časopis F.O.O.D.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělská česnečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQKM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělská česnečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQKM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

:yes::-*

Krásné foto;-);-), dobré dobroty;-);-);-)

Děkuji Elizo :-)

Lenko, děkuji za recept. Polévka je moc dobrá. Použila jsem toustový chleba, který se za těch 15 minut úplně rozvařil (pomáhala jsem mu metlou), takže se polévka příjemně zahustila. Výborné.
Posílám bod a nějaké obrázky :-).

Děkuji Václave :-)

Při každé příležitosti, když dojde na jídlo a přijde řeč s přáteli na česnečku dojde vždy ke sporu, která je ta pravá jedině správná.Už si ani nikdo netroufne říci (to dříve se nestávalo) a trvat na tom, že je to "Budějcká" , "Šumavská", "Písecká", "Táborská" atd. Zkrátka je to "TA NAŠE" oblíbená. Takže se nedivím Lence, že ji nazvala "Španělská" a jak je vidět jak nechtěla trvat na konkrétním kraji, přisvojují si ji z více míst, ale kdo to může odpřísáhnout, že právě je ta jediná VAŠE a ne třeba Bulharská. Však je to jedno. Hlavně že chutná. HI HI. Václav. +bodík 3

To by asi opravdu nebyla španělská :-*

špagi:-!souhlas:-!libeček všude kolem nás:-!:yes::yes::-D

Sice nevím, proč španělská, když v Jizerkách ji takhle děláme od pradávna, ovšem s řepkovým olejem,jo a hádejte, co se tam má přidat? Správně - libeček - jo pak to není ta španělská asi ;-) každopádně :-p:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
šumavská česnečka, babicovy dobroty táborské těstoviny, pravá česnečka, pravá česnečka recept, f.o.o.d. recepty, f.o.o.d. časopis, časopis f.o.o.d., taborske testoviny, jak připravit česnečku, sumavska cesnecka recept, recept na spanelskou cesnecku, čěsnečka recept, španělská česnačka, recept -celozrnny chleb s repkovym olejem, čěsnečka, španělská polévka, recept šumavska čěsnečka, španělská česnčka foto, jak připravit polévku česnečka, česnečka špnělská

Suroviny:
chléb, olej olivový, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, vývar, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu