Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta za babku

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vera.a Vera.a

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 121 kJ /
3 136 kcal
Bílkoviny51,89 g
Tuky107,68 g
Vláknina8,75 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 354 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy485,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušlehat vejce s cukrem do husté pěny, vmíchat mouku, pečicí prášek, sůl a rozpuštěné vlažné máslo. Těsto vlít do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a péct v předehřáté troubě 150-180°C cca 30 minut (dle druhu trouby). Buchtu po upečení vyklopit z formy a nechat krátce zchladnout. Krok 2: V kastrolku zahřát džus s cukrem, skořicí a citr. kůrou a dál vařit do zhoustnutí. Prochladlou buchtu vrátit zpět do formy, propíchat špejlí, zalít sirupem a nechat asi 30 minut. vsáknout. Krok 3: Pak buchtu vyklopit, zdobit šlehačkou a skořicí. (Nebo dle fantazie).

Zveřejněno 25. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta za babku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xr6v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta za babku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xr6v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dělala jsem jí taky, polevu jsem vařila asi tak 8min. od doby varu. Prostě podle svýho. Je fakt dobrá.:yes:

Jinak DANILLO - píšou tam, že jí prostě vyklopíš, necháš vystydnout, pak jí dáš zpět do srnčího hřbetu, propícháš a polejváš. Je to lepší to tam vrátit, protože ta poleva je dost tekutá :yes::yes:

:-K+8:yes:

urcite vyzkousim.jen nerozumim tomu "prochladlou formu vrátit zpět do formy".neni tam chybička?

Moc pěkná buchtička - mňam- skořice i jablíčka:-p a ještě mám jeden dotaz, když tato je za babku, bude i nějaká za dědečka? ;-) Posílám bodíka. :yes::-K

Vypadá pěkně a určitě bude i dobrá:yes::yes: +

:yes:..jak asi má být hustá ta poleva?resp.jak dlouho se vaří?

Tématické fráze:
zababku.cz, vaření za babku, buchta do formy, moučníky za babku, jak vyklopit buchtu, buchta do srnčího hřbetu, za babku.cz, biskupský chlebíček recept, buchta do formy na biskupský chlebíček, biskupská buchta, buchta v srnčím hřbetu, vyklopení buchty, recepty zababku, jak dlouho péct biskupský chlebíček, dortova buchta, buchta z hlávkového zelí, buchta.do.formy, recepty.zjablek, jak vyklopit buchty, jablečné babky

Suroviny:
máslo, mouka polohrubá, vejce, cukr, prášek do pečiva, sůl, džus jablečný, cukr hnědý, skořice mletá, citron, šlehačka

Přidat fotografie receptu