Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborák-pizza

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 093 kJ /
261 kcal
Bílkoviny21,22 g
Tuky9,78 g
Vláknina3,16 g
Cholesterol 296 mg
Sodík 540 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy20,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory si nastrouháme na hrubších nudličkách, osolíme a osmažíme na oleji na kvalitní, nepřilnavé pánvi. Pak opatrně obrátíme, nevadí, když se brambory trochu roztrhají, urovnáme je a znova osolíme. Krok 2: Na takto připravené brambory nakrájíme rajčata, papriku, šunku, salám, okurek na kostičky, cibuli, zalijeme vajíčkem, přiklopíme poklicí a asi 4-5 minut smažíme na menším ohni. Krok 3: Poté odkryjeme, posypeme sýrem a provensálským kořením a ještě přikryjeme a asi 1-2 minuty smažíme, až se nám roztopí sýr.

Zveřejněno 30. 5. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Už je to dávno, když jsem ten recept někde četla. Nevzpomenu si, kde a taky ingredience jsem dala, jak mi přišly pod ruku. Možná by nevadily ani sterilizované žampiony, určitě by mohl být jakýkoliv sýr, třeba Niva. Každopádně, je to rychlá a dobrá večeře. Dělala jsem na pánvi od Topreceptů a zatím musím jen chválit!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák-pizza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RPOE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák-pizza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RPOE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

René Béé: Ne, nevím;-)

Ježíšku na křížku :-D uherák na "pizze" :-D Paní Jana už si z nás dělá legraci :-D:-D:-D

René Béé 13. 5. 2013 01:53
To jste vykoupila celou sámošku, že máte na té pizze naházené snad všechno možné?! :-)) A uherák a podobné drahé salámy se rozhodně nejedí plácnuté s dalšími dvaceti ingrediencemi na tepelně opracovaném jídle, to by jste ve svém věku snad už měla vědět ne?!

misza, mám velikou radostm, že chutnalo. Děkuji moc za krásné fotečky:-):yes:

Jani díky za bezva tip na skvělý oběd.:-p Bramboráky jsem udělala klasicky na pánvi. Poté je předělala na pečící papír, ozdobila a zapekla. A můžu říct, že to nemělo chybu.:-* I má tchýně prohlásila, že to bylo na 1* :-O:-8:-D Přidala jsem 2 fotečky;-) Velký bodík pro tebe:yes:

Tanule19 děkuji:-8

Dokonalé pro mě;-)Miluju brambory na všechny způsoby a tohle mě nikdy nenapadlo:-8:-)

Tanule19, dokonalé určitě ne, ale jako rychlá večeře super;-)

No nemám ani slov,prostě dokonalé:yes::yes::yes::yes::-p Skvělý dnešní oběd:-)

bramborák miluju v jakékoliv podobě, takže tohle v nejbližší době spáchám-mňam!!!! :yes::-)

:-pTo jsou teda receptíky:-K

:-p:yes:+9

Eliza díky;-)

Už mě kolikrát napadlo, že bramborák je dobrá základní placka na uplatnění nejrůznějších ingrediencí, ale vždy jsem se omezila na kysané zelí a uzené či různé druhy sýra... Proto mě potěšilo, když jsme o dovolené našli v Jindřichově Hradci kousek od náměstí tzv. "cmundérii"... Bohužel jídlo tam nebylo nijak nápadité a ukázalo se víceméně obyčejné a ani cmunda nebyla dobře vychutnaná... Ovšem nápad výborný :yes:.
Takže si cením tohoto receptu i receptů mu podobných...:-):yes:

Holky, díky;-), opravdu mne nenapadlo hledat hop na pánev:-D, ale není to úplně stejné a tak snad nevadí;-). Děkuji všem za bodíky a kdo chce, ať zkusí;-) Jo a Cathleen jsem samozřejmě přidala bodík, nádherný receptík:-)

Tématické fráze:
bramborák, pizza bramborák, bramborák ála pizza, bramborak pizza, bramborák jako pizza, pizza s vajíčkem, pizza z bramboráku, pizza na bramboráku, bramboráková pizza, bramborák ala pizza recept, bramboráková piza, pizza ala bramborák, různé druhy bramboráků, rychle bramboraky, skvele bramboraky, bramboráky pizza, pizza jako bramborák, bramborák na způsob pizzy, pizza se žampiony, rychlá pizza na pánvi

Suroviny:
brambory, šunka, rajče, paprika čerstvá červená, okurky sterilované, cibulka zelená, vejce, sýr, koření provensálské, olej

Přidat fotografie receptu