Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutá buchta s rebarborou a marmeládovým tvarohem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby kynutí těsta nebo přípravy v pekárně.

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby kynutí těsta nebo přípravy v pekárně.)

Využijte toto jarní období a upečte vynikající rebarborový koláč. Kynuté těsto je zde doplněno tvarohovou nádivkou, aby se potlačila její kyselost. Sladký šťavnatý koláč vám zajisté zachutná.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 223 kJ /
5 312 kcal
Bílkoviny148,43 g
Tuky180,23 g
Vláknina37,36 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 954 mg
Sůl2,13 g
Sacharidy755,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, mléka, oleje, vajíčka, cukru a droždí zaděláme těsto (můžeme použít pekárnu). Krok 2: Tvaroh promícháme s marmeládou, vajíčkem a cukrem. Krok 3: Rebarboru očistíme, oloupeme a pokrájíme na kostky. Krok 4: Po vykynutí těsto rozválíme na vymazaný plech, prsty vytvoříme vyšší okraje, které pomažeme rozšlehaným vejcem. Krok 5: Potřeme připraveným tvarohem, hustě zasypeme rebarborou a posypeme skořicovým cukrem. Krok 6: Nakonec zasypeme drobenkou, kterou připravíme promícháním všech surovin v rukách, dokud se nerozdrobí. Krok 7: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30 minut.

Zveřejněno 8. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutá buchta s rebarborou a marmeládovým tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z7qm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutá buchta s rebarborou a marmeládovým tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z7qm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Ladislava 22. 5. 2012 15:58
tak to pudu skusit, ale potřebuji radu jak tu rebarboru oloupat akolik ji přisladit?

Michaela Medkova: určitě bude;-)

Na koláč se právě míchá těsto v pečce, rebarbora je na zahrádce.Nepochybuji o tom, že koláč bude dobrý, proto posílám bodíčka:-))

isindy: díky moc za foto a vyzkoušení!! Tu rebarborovou marmeládu bych si letos chtěla taky udělat:-p

Jani, chválím výbornou buchtu :yes: do tvarohu jsem zamíchala domácí reveňovohruškovou marmeládu a nemělo to chybu:-p;-) posílám bod i fotku :-K

:-p:-p:yes:+10

:yes::yes::yes:

Díky za bodíky!!;-)

Jani, sbíhají se mi sliny:yes:

Jai, rebarbora u nás jede a na kynutém těstě bude moc dobrá. Taky jsem ještě nedavno tady kňoukala, že nemám svojí rebarboru a tak mi jí přivezl taťulda od naší zákaznice a už jede jako divá, tak mám radost-ti slimáci, to mi povídej, letos děs:-!
Máš 7.bod:yes:

Kynutý koláče jsou:yes:

sebeno, jak se říká, babo raď:-(, mi vloni poslala Hella i z kořenem, ale tuhle jsem dostala od sousedů, ta moje ještě není tak silná. Taky jsem vloni pořád brečela, že nemám a máme ji moc rádi:-p Letos jí navíc dávají zabrat i slimáci:-(

nevíte někdo kde sehnat rebarboru?? Na zahradě nám nějak vymřela:-( jinak koláč je určitě vynikající, posílám bodíka;-)

:yes:rebarborová je super

Vypadá a určitě i chutná báječně:-rebarboru mám moc bodík letí:yes:

Tématické fráze:
rebarborova buchta, rebarborová buchta s tvarohem, kynutá buchta na plech, buchta s tvarohem, tvarohová buchta s rebarborou, kynutá rebarborová buchta, kynutá buchta s drobenkou, kynuté buchty na plech, kynutá buchta, rebarborova buchta kynutá, rebarborová kynutá buchta, rebarborová buchta s drobenkou, rebarborová buchta s tvarohem a drobenkou, kynuty kolac s rebarborou, tvarohová buchta na plech kynuta, kynutá tvarohová buchta s meruňkami na plech, kynutá buchta s meruňkami, rebarborová buchta na plech, rebarborová buchta recept, kynuta tvarohová buchta

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, olej, vejce, cukr moučkový, sůl, droždí čerstvé, mléko, tvaroh, cukr vanilkový, cukr moučkový, mléko, vejce, marmeláda, rebarbora, cukr skořice, mouka hrubá, máslo, cukr moučkový, tuk, vejce

Přidat fotografie receptu